logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Subota, 06 Srpanj 2019 07:55

Fotografija Gorana Novotnyja na retrospektivnoj izložbi "10 godina sportske fotografije" na riječkom Korzu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

U povodu 10 godina sportske fotografije „Odlučujući trenutak 2009.-2018,.u organizaciji Zajednice sportova Primorsko-goranske županije i Hrvatske olimpijske akademije, na Korzu je 3. srpnja otvorena retrospektivna izložba kojom su javnosti predstavljene najistaknutije, nagrađene i pohvaljene fotografije pristigle na fotografski natječaj Zajednice sportova PGŽ-a u proteklih 10 godina.

 

Među autorima čije su se fotografije našle svoje mjesto na izložbi i u jubilarnom katalogu nalazi se i rapski fotograf Goran Novotny s fotografijom „Rapski plivački maraton“ iz 2009. godine.

 

Uz izložbu prezentirana je i Monografija retrospektivne izložbe povodom 10. godišnjice održavanja izložbe sportske fotografije „Odlučujući trenutak.“Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, kao pokretač natječaja za sportsku fotografiju, skupila je tijekom 10 godina zavidnu arhivu s oko 3500 prijavljenih fotografija, a više od 500 fotografija i 280 autora predstavljeno je na izložbama. Time je posjetiteljima omogućeno uživanje u odlučujućem trenutku sporta i umjetnosti, odnosno, vrijednostima koje zajednički prenose, poručio je u doc. dr. sc. Saša Ceraj,ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije.

Pročitano 763 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

seakayakcroatia