logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 08 Srpanj 2019 13:09

Više od 200 osoba u samo dva dana ronilo u montažnom bazenu na Trgu Municipium Arba

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Više od 200 osoba u samo dva dana ronilo u montažnom bazenu na Trgu Municipium Arba Foto: Hrvoje Hodak

Neumorni ronilački tim projekta Pogled u plavo svojim četvrtim nastupom na Trgu Municipium Arba u povijesnoj jezgri grada Raba oduševio je mnogobrojne turiste i građane Grada Raba.

 

Prepoznatljivi montažni bazen promotivnog ronilačkog projekta Pogled u plavo, koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, otvorio je svoje plave "dubine" u srcu grada Raba, za preko 200 zainteresiranih budućih ronilaca.

 

Najmlađi koji su s nestrpljenjem očekivali svoj „pogled u plavo“, na oduševljenje roditelja, ronili su pod punom ronilačkom opremom, naravno, uz sigurnu pratnju instruktora ronjenja. Naime, razvojem sve sofisticiranije ronilačke opreme te produženjem turističke sezone ronjenje je postalo aktivnost koja je u velikom porastu, i baš zbog toga sve je potrebnije obraćati pozornost na sigurnost u ronjenju.

 

Hrvatska kao prepoznatljiva ronilačka destinacija s više od 100 ronilačkih centara bogata je lokacijama za ronjenje, a otok Rab svakako spada u jednu od poželjnijih.

 

Organizirano i profesionalno na otoku Rabu djeluje nekoliko ronilačkih centara (Kron Diving, Moby Dick, Mirko Diving centar i KPA Amfora) koji su ujedno i generatori produžetka turističke sezone i koji u svojoj ponudi nude ronilačke izlete, škole ronjenja i probna ronjenja. Kroz projekt Pogled u plavo koji je gostovao dva dana u Gradu Rabu imali su priliku promovirati svoje aktivnosti i kroz besplatna probna ronjenja za sve posjetitelje.

 

Dobrodošli svi projekti koji šire paletu turističke ponude i produljuju sezonu

Grad Rab i Turistička zajednica grada Raba sustavno ulažu u turističku promociju te svojom širokom promotivnom lepezom i kampanjama nastoje dodatno osnažiti destinacijsku ponudu, osobito u godini u kojoj Rab slavi 130 godina organiziranog bavljenja turizmom.

„Naša strategija turizma ide u cilju raznolike ponude i želje za cjelogodišnjim turizmom, u što se ronjenje kao moderna i mlada aktivnost savršeno uklapa. Kroz naše marketinške aktivnosti na različitim manifestacijama i sajmovima odlučujemo se i za projekte promocije. Rab je prepoznatljiv po svojoj bogatoj povijesnoj baštini, a naša želja je spojiti prošlost, sadašnjost i budućnost u jedan prepoznatljiv brend. Sam Grad Rab je brend koji se može podičiti i sa 130 godina organiziranog bavljenja turizmom. Želja nam je da svaki turist koji dođe kod nas ponovi dolazak i u narednim godinama“, kazao je Nikola Grgurić, gradonačelnik Grada Raba.

 

Kroz velike projekte i manifestacije poput nezaobilazne Rabske fjere, Kantuna, Rab Jazz Festivala, Rapskih glazbenih večeri, pa do bogate gastro ponude, svatko na Rabu može pronaći nešto za sebe.

„Veseli me što se i ove godine projekt Pogled u plavo kratko zaustavio i na otoku i gradu Rabu. Možda su dva dana premalo da bi se svi zainteresirani okušali u ronjenju, ali vjerujem da u ovom dijelu turističke sezone niti tjedan dana ne bi bio dovoljan. Koliko je ronjenje zanimljivo za turizam otoka Raba, govori i činjenica da imamo čitav niz ronilačkih centara koji su odlično opremljeni, te većina radi tijekom cijele godine, produžavajući time našu turističku sezonu. Ovo je posebna godina za turizam grada Raba, naime, slavimo 130. obljetnicu organiziranog bavljenja turizma, a upravo nas očekuje i osamnaesta po redu Rabska fjera, lanjski Turistički događaj godine Hrvatske. Vezano za produljenje sezone te obilježavanje velikog jubileja 130 godina turizma, i ove ćemo godine nizom manifestacija obilježiti i istaknuti najbolje što Rab nudi, kroz niz gastro, kulturno-zabavnih, sportskih i drugih manifestacija. Posebno me veseli da je ove godine održan drugi po redu Underwater Photo Marathon Cup, međunarodno natjecanje u podvodnom fotografiranju, kojim osim što privlačimo ciljanu publiku ronioca – fotografa, radimo na podizanju svijesti očuvanju prekrasnog rapskog akvatorija i podmorja.“ istaknula je Ivana Matušan, direktorica Turističke zajednice Grada Raba.

 

Tijekom gostovanja projekta Pogled u plavo i besplatnih probnih ronjenja, posjetitelji su zaronom u bazen imali mogućnost i razgledati podvodnu izložbu fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja prikazuje ljepote hrvatskog podmorja, a na raspolaganju svim početnicima u ronjenju bili su instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

 

Manifestacija se odvijala pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, uz podršku Grada Raba i Turističke zajednice grada Raba te u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja. Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Pročitano 1249 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1