logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Subota, 13 Srpanj 2019 07:53

Spiritual Market unio je duh jazza u ljetnu loparsku noć

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Spiritual Market unio je duh jazza u ljetnu loparsku noć CZK Lopar

U ponedjeljak 8. srpnja, nakon jednodnevne odgode zbog vremenskih neprilika, u loparskom parku Kapić Vedran Ružić i njegov kvartet - Vedran Ružić (kontrabas), Pavle Jovanović (gitara), Mario Bočić (saksofon) i Adriano Bernobić (bubnjevi), predstavili su autorski album „Spiritual Market“.

 

 

Maštovita fuzija glazbe, fotografske i filmske umjetnosti Loparane i njihove goste nakratko je povela u svijet jazz harmonije, donoseći probrane detalje o Marku Polu i Dalekom Istoku, povezujući i spretno evocirajući i sadašnjost i probleme suvremenosti. Sedamdesetak okupljenih u zelenilu Kapića pomno je pratilo prvi dio koncerta – jazz skladbe ugodnog ritma i maštovitih soliranja.

 

Prvim hrvatski art jazz film

U drugom dijelu koncerta publici je predstavljen sam jazz projekt „Spiritual Market“ koji povezuje glazbu i eksperimentalni film. Naime, nakon jazz albuma s pet autorskih skladbi, kasnosrednjovjekovnog moteta i mongolske pjesme u aranžmanu Vedrana Ružića, snimljen je i film autora Johna Karduma i Ire Tomić koji tematski prati album te ga nazivaju prvim hrvatskim art jazz filmom. Prizvuci Istre i Dalekog Istoka i film koji otvara brojne teme ne namećući ijednu nagrađeni su diskografskom nagradom Porin, ali i intenzivnim aplauzom publike u Loparu.

 

Dosad predstavljen više od 25 puta u kinima, galerijama i na jazz festivalima diljem Hrvatske, u Sloveniji te Austriji, Spiritual Market unio je duh jazza u ljetnu loparsku noć!

 

Koncert je organizirao Centar za kulturu Lopar uz potporu Općine Lopar.

Pročitano 687 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1