Home Vijesti Obilježen Dan hrvatskih branitelja Domovinskog rata Grada Raba

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Domovinskog rata Grada Raba

0
Obilježen Dan hrvatskih branitelja Domovinskog rata Grada Raba

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Najprije su u 9 sati delegacije Grada Raba i braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Raba položile vijence i zapalile svijeće uz Središnji križ na gradskom groblju u Rabu, a isto je učinjeno i 15-ak minuta kasnije kod spomenika braniteljima u spomen parku „Boškopini“. Na molbu gradonačelnika Nikole Grgurića na oba je mjesta minutom šutnje odana počast svim poginulim i umrlim braniteljima otoka Raba.

Sveta misa za poginule i umrle hrvatske branitelje održana je s početkom u 9,30 sati u rapskoj katedrali Uznesenja Marijina da bi se nakon toga obilježavanje ovog datuma preselilo u Školsku sportsku dvoranu u kojoj je otvoren malonogometni Memorijalni turnir Željko Borić na kojem su, uz tri malonogometne ekipe rapskih braniteljskih udruga; UDVDR Rab, UVDR Rab, UHBDR “Domovina 1990-1995 Grad Rab”, nastupile i gostujuće ekipe UDVDR Kostrena, UDVDR Novi Vinodolski, HVIDR-a Primorsko-goranske županije, UDVDR Rijeka, UVDR Novalja te UVDR Medviđa.

Rab danas oglas

Nakon intoniranja himne Lijepe naše, i pozdrava upućenog svim braniteljima te posebno članovima obitelji pokojnog Željka Borića, predsjednik HČZ-Gradski odbor Rab i koordinator udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata Raba, gospodin Željko Peran još je jednom istaknuo značaj ovakvih mirnodobskih sportskih druženja i jačanja zajedništva u vremenima koja baš i nisu sklona populaciji koja je svojim životom stala u obranu Hrvatske. Čestitavši rapskim braniteljima njihov dan, turnir i sve njegove učesnike blagoslovio je vlč. Antun Turčić, a gradonačelnik Raba Nikola Grgurić posebno je istaknuo ulogu svih onih koji su sebe utkali u slobodu Lijepe naše, rekavši kako su branitelji temelj na kojem valja graditi bolju i prosperitetniju Hrvatsku. „Vi ste poput najčvršćeg betona u temeljima naše državnosti, a svi oni vaši suborci koji su za Hrvatsku dali svoje živote armirani su dio tih temelja, vezivna snaga koja nas drži na okupu.“

Nakon uručivanja prigodnih poklona, gradonačelnik Grgurić je, zahvalivši se još jednom na dolasku obitelji pok. Željka Borića, proglasio ovaj turnir otvorenim, a podmladak Folklornog društva Rapski tanac svojim je plesom cijelom otvaranju dao još svečaniji ton.

Dan je zaključen zajedničkim druženjem u prostoru Lože u Poslovnom centru Mali Palit (Šarengrad), uz prigodni glazbeni program i tradicionalni besplatni gulaš za branitelje i sve građane i prisutne goste Raba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime