Home Vijesti Završni koncert polaznika Međunarodne ljetne škole harfe na Rabu / (ned.) 21.7. u 11h – Zimsko kino Rab

Završni koncert polaznika Međunarodne ljetne škole harfe na Rabu / (ned.) 21.7. u 11h – Zimsko kino Rab

0
Završni koncert polaznika Međunarodne ljetne škole harfe na Rabu / (ned.) 21.7. u 11h – Zimsko kino Rab

Foto: RabDanas

 

 Seminar se održava od 12.-21.srpnja i na njemu sudjeluje 11 učenika i studenata iz Hrvatske, Rusije i Ukrajine. Zanimljivo je spomenuti i to da je pobjednik velikog ukrajinskog natjecanja harfista posebno nagrađen sudjelovanjem na Međunarodnom seminaru harfe na Rabu.

Rab danas oglas

 

Seminar je počeo 12. srpnja koncertom ugledne harfistice i profesorice Chantal Mathieu, a kao gošća pridružila joj se naša harfistica i organizatorica festivala Tajana Vukelić Peić. Posebnost ove škole jest i u tome što se održava po prvi puta na nekom našem otoku, a za potrebe seminara, uz veliki trud organizatora, na Rab je dopremljeno čak 11 instrumenata, 7 velikih koncertnih pedalnih harfi i 4 harfe s kukicama, tako da će na završnom koncertu, u nedjelju 21. srpnja, nastupiti svi polaznici seminara, kao solisti i zajednički u malom orkestru (ansamblu harfi). Tijekom seminara polaznici su imali individualne i skupne satove, komornu glazbu, radili su tehnike sviranja, muzičke stilove, tjelesne vježbe zagrijavanja i razgibavanja uz more…

Posebno zadovoljstvo pričinja to što je profesorica Chantal Mathieu pristala održati seminar i koncert na Rabu jer je jedna od najboljih i najtraženijih harfistica svijeta, predsjednica najvećeg društva harfista Francuske te je predsjednica žirija najvećih svjetskih harfističkih natjecanja. Da je Ljetna škola hrafe na Rabu pobudila velik interes diljem svijeta potvrđuju i velike pohvale koje stižu putem društvenih mreža dolaze pa se nadamo da će ovaj kvalitetan projekt „zaživjeti“ u budućnosti.

 

Osim stručnog dijela seminara polaznici su organizirano obišli i kulturne znamenitosti grada, samostan Sv. Eufemije, muzejske postave u gradu Rabu, a organiziran im je i jedan kratki popodnevni predah uz posjet i kupanje na Rajskoj plaži u Loparu tako da je njihov boravak na Rabu osim stručnog-edukativnog dijela imao i opuštajući dio uz malo kupanja. Svi polaznici seminara, osobito stranci, a i sama Chantal Mathieu oduševljeni su uvjetima za rad i predivnim prostorijama koje su osigurali domaćini, organizacijom seminara i instrumentima koji su im na raspolaganju za seminar i vježbanje, a i isto tako i predivnim gradom Rabom. 

Žitelji otoka Raba i turisti imat će tako priliku u nedjelju 21. srpnja nu 11 sati, u dvorani Zimskog kina, uz sliobodan ulaz, čuti i završni koncert polaznika Ljetne škole harfe.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime