Home Vijesti Gradonačelnik Grgurić u Maloj vjećnici Grada Raba ugostio velelposlanika Republike Koreje Nj.E. Dong Chan Kima

Gradonačelnik Grgurić u Maloj vjećnici Grada Raba ugostio velelposlanika Republike Koreje Nj.E. Dong Chan Kima

0
Gradonačelnik Grgurić u Maloj vjećnici Grada Raba ugostio velelposlanika Republike Koreje Nj.E. Dong Chan Kima

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

{gallery}Koreja primanje{/gallery} 

Rab danas oglas

U ugodnom razgovoru, gradonačelnik Grgurić je najprije zahvalio gospodinu Dong Chan Kimu i njegovoj supruzi što su svojim dolaskom uveličali otvaranje Fjere kao i gospodinu Zoranu Horvatu na svemu što čini kako bi otok Rab i njegove čari približio dragim gostima iz Koreje, a onda im je u kratkim crtama predstavio Grad Rab, njegove osnovne značajke, potencijale daljnjeg gospodarskog razvoja kroz realizaciju poduzetničkih zona i stimuliranje turizmu komplementarnih djelatnosti, koje su nekoć bile daleko više zastupljene na otoku, uz promišljanje kvalitetnije prometne povezanosti ne samo s kopnom, već i s okolnim otocima.

 

Veleposlanik Dong Chan Kim je čestitao gradonačelniku Grguriću, njegovim suradnicima i čitavom organizacijskom timu Fjere na izvrsnoj realizaciji ove po mnogočemu jedinstvene manifestacije srednjovjekovlja, obnovljene na autentičnim povijesnim izvorima, koja se odvija u gradu nevjerojatne ljepote i bogate kulturne baštine. Oduševljen energijom i zajedništvom njezinih sudionika, ponajviše samih Rabljana izrazio je želju ponovno posjetiti Rab, ali je posebno istaknuo potrebu promicanja skrivenih ljepota Raba i ostalih jadranskih otoka sve značajnijem broju korejskih turista koji posjećuju Hrvatsku. Naime samo prošle godine Hrvatsku je posjetilo više od 400 tisuća Korejaca, ali nažalost na njihovoj turističkoj ruti najčešće nisu ucrtani otoci.

 

Prva prigoda za promociju nazire se već 17. rujna ove godine kada će i gospodin Horvat boraviti u Seulu gdje će se održati važan event tijekom kojega će se, u organizaciji predstavništa HTZ-a, kroz radionice predstaviti nekoliko hrvatskih regija, među kojima i Kvarner.

 

Nakon prijma, za veleposlanika Koreje i njegovu suprugu organiziran je kraći razgled povijesne gradske jezgre u pratnji turističke vodičkinje Natali Mravić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime