logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 07 Kolovoz 2019 13:06

Nesvakidašnje putovanje svijetom uz Duo Atanasovski - Majstorović

Napisao/la Tonka Kavran (CZK lopar)
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Nesvakidašnje putovanje svijetom uz Duo Atanasovski - Majstorović Foto: Tonka Kavran

U utorak, 6. kolovoza u Parku Kapić Loparani i njihovi gosti imali su priliku poslušati nesvakidašnji koncert sjajnih glazbenika Zorana Majstorovića i Vaska Atanasovskog.

 

 

Slavni su se glazbenici predstavili kroz niz od 10 pjesama, svirajući nekoliko instrumenata, točnije, Majstorović gitaru i arapsku lutnju, Atanasovski saksofon, sopran saksofon i flautu.

Glazbeno putovanje narodnom muzikom u svojem osebujnom jazz stilu započeli su makedonskim ritmom, uslijedili su Tunis, Grčka i sevdah, zatim Međimurje pa opet Makedonija.

 

Svako izvedeno djelo publika je nagradila gromoglasnim pljeskom, pozvavši izvođače na dva bisa. Sjajna kombinacija Parka Kapić i vrhunskih glazbenika učinili su atmosferu bajkovitom; pozornost kojom je publika pratila koncert i iskreno oduševljenje onime što je čula učinili su toplu ljetnu noć osebujnom!

 

Razigrani ritmovi i stihovi nekih od najpoznatijih narodnih pjesama na trenutke su zaista bili dirljivi, a simpatični glazbenici svojom jednostavnošću i vrhunskom izvedbom kroz nešto manje od dva sata koncerta osvojili su srca i uši prisutnih.

 

Gostovanje u Loparu organizirao je Centar za kulturu uz potporu Ministarstva kulture RH i Općine Lopar.

Pročitano 521 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1