logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Četvrtak, 05 Rujan 2019 13:34

Nova ulaganja Grada Raba u škole - uređenje interijera

Napisao/la Grad Rab
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Nova ulaganja Grada Raba u škole - uređenje interijera Grad Rab

S novom školskom godinom koja je pred vratima, stižu i popratne školske obveze za naše školarce i njihove nastavnike. A kako bi njihov boravak u školskim klupama bio što bezbrižniji i ugodniji nužna su konstantna ulaganja.

 

 

Budući da je ulaganje u znanje, djecu i mlade jedan od prioriteta svake zajednice, Grad Rab poduzima adekvatne korake u realizaciji planiranog – omogućiti svoj djeci na području Grada kvalitetno obrazovanje s ciljem da svako dijete dobije optimalne uvjete za učenje, rast i razvoj, uključujući prije svega boravak u uvjetima koji zadovoljavaju propisane standarde.

 

Nakon što je Grad Rab, kao jedini grad u Republici Hrvatskoj, u protekloj godini obnovio čak četiri školske zgrade na način da je sufinancirao energetsku obnovu zgrada matične Osnovne škole Ivana Rabljanina i područne škole u Barbatu s 420.000,00 kn, te samostalno financirao energetsku obnovu područnih škola u Banjolu i Mundanijama s uloženih 1.837.155,94 kn, čemu treba pridodati i financiranje sanacije njihovih krovova, gromobransku instalaciju i vanjski razvod u ukupnom iznosu od 350.000,00 kuna, Grad je nastavio sa započetim ulaganjima.

 

Učenici PŠ u Banjolu i Mundanijama tako će novu školsku godinu dočekati u puno ugodnijem i kvalitetnijem prostoru dosadašnjih učionica. Izvedeni radovi odnose se na sanaciju i ličenje derutnih zidova i vrata svih prostorija za što je Grad, bez obzira što je riječ o županijskoj ustanovi, izdvojio gotovo 60.000,00 kuna.Ulaganja će se postupno nastaviti i na ostale objekte odgojno-obrazovnih ustanova na području Grada Raba.

 

Prvašićima prigodni poklon

Prvog dana škole, najmlađe školarce, 63 polaznika prvih razreda osnovne škole i njihove učiteljice na klupama će dočekati poklon iznenađenja - pomoćni nastavni naslov, Hrvatska – veseli zemljopis. Riječ je o dobroj praksi Grada u svrhu realizacije projekta „Darujmo prvašićima“, a kojom se novopečenim učenicima nastoji olakšati i uljepšati početak sasvim novog životnog razdoblja.

 

Pročitano 1033 puta

 

 

 

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1