logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 12 Rujan 2019 13:35

Općina i DVD Lopar zahvalni na novoj donaciji gospodina Jure Mihaljevića

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

U utorak 10. rujna 2019. u Loparu je izvršena svečana primopredaja donirane vatrogasne pumpe MAGIRUS TS protočnosti 1000 l/min pri tlaku od 10 bara, s popratnom opremom (20 tlačnih cijevi ukupne duljine 300m i usisnih cijevi ukupne duljine 20m koje su fiksno instalirane za usis mora).

 

Kako doznajemo od predsjednika DVD Lopar Marina Mušća, navedenu vatrogasnu opremu donirao je g. Jura Mihaljević, vlasnik Iločkih podruma, inače i počasni građanin Lopara.

 

Poučen iskustvom požara od prije 10-ak godina na području Javorno-Beli brig, u neposrednoj blizini svoje obiteljske kuće u Loparu, gospodin Mihaljević je DVD-u Lopar već donirao vatrogasnu brodicu s pripadajućom opremom, zatim zapovjedno vozilo Nissan Pick-up, te druge donacije, a sve u svrhu bolje protupožarne preventive i efikasnijeg gašenja eventualnih požara, poglavito u teško pristupačnim područjima.

 

Donatoru su se prigodnim riječima zahvalili načelnik Općine Lopar, Josip Borić, te predstavnici DVD-a Lopar, a nakon svečane primopredaje i pokazne vježbe upriličeno je prigodno druženje.

Pročitano 2437 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1