logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Subota, 28 Rujan 2019 11:36

KANATA 2019 - Jozo i Bepo skuhali najukusniji brudet

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
KANATA 2019 - Jozo i Bepo skuhali najukusniji brudet Foto Hodak

Nakon prijepodne održane Svečane skupštine TZG-a Raba, program obilježavanja 130. godišnjice organiziranog bavljenja turizmom grada Raba, zaključen je u večernjim satima na Trgu sv. Kristofora i to dvanaestim izdanjem rapske KANATE, pučke fešte kojom se na simboličan način završava ljetni dio turističke sezone.

 

I ove godine Kanata je započela kulinarskim natjecanjem rapskih ekipa u spravljanju brudeta u bakrenim kotlićima, tzv. brunčićima. Na natjecanju ove su godine nastupile samo četiri ekipe koje su predstavljale rapske udruge: ŠRD Kampor, Udrugu „Komin“ iz Barbata, SRK Tuneru iz Supetarske Drage i Udrugu dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Rab, a o pobjedničkom dvojcu, nakon što su probali sva četiri brudeta, odlučili su uvaženi članovi tročlanog stručnog žirija, tri rapska kuhara: Zdravko Šajbić, šef kuhinje u turističkom naselju San Marino Sunny Resort by Valamar, Andrija Kordić, nekadašnji dugogodišnji djelatnik Imperiala Rab i Toni Šćerbe, šef kuhinje u restoranu Veritas u sklopu Valamar Collection Imperial Hotela.

 

Prilikom proglašenja pobjednika, predsjednik žirija Zdravko Šajbić je rekao da su tek nijanse presudile o tome čiji će brudet biti najbolji, a nakon vijećanja žirija, titulom ovogodišnjih pobjednika okitila se ekipa Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Rab, koju su činili Jozo Herceg i Joško Deželjin - Bepo.

 

Svi sudionici Kanate dobili su priznanje i medalje za sudjelovanje koje im je uručila direktorica Turističke zajednice grada Raba Ivana Matušan, a ekipi koja je skuhala Naj-brunčić uručeni su i srebrni pobjednički tanjuri. Tijekom spravljanja brudeta, brojne posjetitelje okupljene na Trgu sv. Kristofora zabavljala je grupa „IXFINITI“, a za dodatni gastro užitak onih kojima brudet nije bio dovoljan, pobrinuli su se vrijedni djelatnici hotelskog poduzeća Imperial Rivijere d.d. Rab.

Pročitano 2168 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1