Home Vijesti Prigodnim programom svečano obilježen Dan hrvatske policije na Rabu

Prigodnim programom svečano obilježen Dan hrvatske policije na Rabu

0
Prigodnim programom svečano obilježen Dan hrvatske policije na Rabu

Foto: RabDanas

 

Obilježavanje je nastavljena u nedjelju u 18 sati kada su uz minutu šutnje za sve poginule i umrle Hrvatske policajce, položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred spomenika u parku Boškopini te na središnjem križu gradskog groblja Rab, nakon čega je u Gradskoj vijećnici uslijedilo svečano primanje koje je za sve uzvanike i goste upriličio načelnik Policijske postaje Rab Stjepan Boban.

Rab danas oglas

 

U ispunjenoj Vijećnici načelnik Policijske postaje Rab Stjepan Boban obratio se prisutnima pozdravivši sve, te posebno goste; gradonačelnika Raba Nikolu Grgurića i predsjednika Gradskog vijeća Grada Raba Željka Perana, dok su se predstavnici Općine Lopar ispričali što zbog obveza nisu mogli prisustvovati svečanosti. Načelnik Boban izrazio je zadovoljstvo što se nakon prošlogodišnje premijere, nastavilo svečano obilježavanje Dana policije uz odaziv predstavnika turističkih zajednica, komunalnih društava, odgojno obrazovnih ustanova, zdravstvenih ustanova, predstavnika DVD, predstavnika udruga.

 

Daleko manje provalnih krađa, ali nešto više prometnih nesreća

Načelnik Boban upoznao je prisutne sa statističkim pokazateljima vezanim uz prvih osam mjeseci 2019. godine, koji gotovo u svim segmentima pokazuje bolje rezultate u odnosu na prošlu godinu. Naime, tijekom prvih 8 mjeseci 2019. godine evidentiran je pad broja kaznenih djela provalnih krađa – provala na otoku Rabu za 60%, pad broja prekršaja narušavanja javnog reda i mira od 38%, a vezano za problematiku sigurnosti prometa na cestama u prvih 9 mjeseci evidentirano je 18% više prometnih nesreća ali bez poginulih osoba u tim prometnim nesrećama.

Nadalje, napomenuo je kako će se u budućnosti morat uložiti dodatni napori kako bi ostvarili bolji rezultati u suzbijanju kaznenih djela Zlouporaba droga koja su u Strateškoj procjeni PP Rab određena kao prioritet. Na kraju, naveo je kako je stanje sigurnosti na području otoka Raba dobro i zadovoljavajuće, te da će se u budućnosti, poduzeti sve mjere i radnje kako bi se stanje kao takvo očuvalo i dodatno unaprijedilo.

 

Zadovoljstvo dobrom suradnjom s Gradom Rabom i Općinom Lopar

Načelnik PP Rab izrazio je veliko zadovoljstvo dobrom suradnjom s Gradom Rabom i Općinom Lopar, koji su prepoznali potrebu za zajedničkom suradnjom na očuvanju sigurnosti otoka. Zahvalio je za donacije u opremu Policijske postaje Rab i podizanje uvjeta rada policijskih službenika kao i podmirenje troškova prehrane za policijske službenike na ispomoći tijekom turističke sezone.

Posebno je izdvojio događaj curenja plina u starogradskoj jezgri grada Raba u mjesecu lipnju 2019. godine, kojom prilikom su sve službe kroz zajedničku suradnju odradile veliki posao i dale izuzetan doprinos u suradnji na poduzimanju mjera radi ostvarenja sigurnosti građana i imovine.

Također, istaknuo je odličnu suradnju sa Udrugom umirovljenika MUP-a Rab na čelu sa predsjednikom Ivicom Ivčićem, kako kroz suorganiziranje svečanog obilježavanja Dana policije, prigodnih svečanosti tako i kroz sudjelovanje u preventivnim akcijama koje provodi MUP-a, a kao primjer naveo je uspješno provedenu akciju „Manje oružja, manje tragedija“ koju su djelatnici policijske postaje Rab i Udruge proveli krajem 2018. godine.

Boban je na kraju zahvalio svim ostalim dionicima u lancu skrbi o sigurnosti svih koji žive ili borave na otoku Rabu, a kolegicama i kolegama još je jednom čestitao njihov dan Dan Hrvatske policije, te im zaželio puno uspjeha u daljnjem radu uz blagoslov njihovog zaštitnika Sv. Mihovila.

 

Prisutnima su se u Velikoj vijećnici Grada Raba zatim su se prigodno obratili predsjednik Udruge umirovljenika MUP-a Rab Ivica Ivčić i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, koji je osim pozdrava i čestitke okupljenim policajcima uputio i zahvalu, jer su među najzaslužnijima što Rab slovi za sigurnu turističku destinaciju, a to je u turizmu od izuzetnog značaja.Obećao je da će Grad i nadalje uspješno surađivati Policijskom postajom Rab i nastojati zajedničkim snagama rješavati neke od problema koje je u svojem obraćanju spomenuo načelnik rapske Policijske postaje Stjepan Boban.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime