logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Subota, 12 Listopad 2019 11:45

Udruga veterana Domovinskog rata Rab na 27. hodočašću u svetište Majke Božje Bistričke

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Branitelji iz Udruge veterana Domovinskog rata Rab bili su s članovima svojih obitelji 6. listopada na 27. hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici među više od 3500 hodočasnika, od kojih oko 1000 pripadnika Hrvatske vojske iz svih županija RH..

 

U Mariju Bistricu stigli su i pripadnici „Gromova“, „Tigrova“ i Zapovjedništva za potporu iz petrinjske vojarne “Pukovnik Predrag Matanović“, koji su tradicionalnu hodočasničku hodnju dugu 102 kilometra počeli u petak, 4. listopada.

 

Uz najavu unutar državnog protokola, predsjednik iznimno aktivne Udruge veterana Domovinskog Rata Rab, Duško Matušan Čobi, sudjelovao je i u mimohodu sa zastavom, a Rabljani su tom prigodom posjetili i rodnu kuću blaženog Alojzija Stepinca te župnu crkvu Presvetog Trojstva u kojoj je kardinal kršten.

 

Uz brojne pripadnike Hrvatske vojske, policije i hrvatske branitelje, kao i članove obitelji poginulih, nestalih, preminulih i stradalih hrvatskih branitelja, na hodočašću su sudjelovali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, predstavnici Vojnih ordinarijata, predstavnici braniteljskih udruga i drugi.

 

Zapovjednik 27. hodočašća Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli, a hodočašće organizira Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Pročitano 2332 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1