Home Vijesti MNK Rab osvojenim bodom u gostima otvorio novu natjecateljsku sezonu – U petak na Rab dolazi MNK Futsal Pula!

MNK Rab osvojenim bodom u gostima otvorio novu natjecateljsku sezonu – U petak na Rab dolazi MNK Futsal Pula!

0
MNK Rab osvojenim bodom u gostima otvorio novu natjecateljsku sezonu – U petak na Rab dolazi MNK Futsal Pula!

Foto: RabDanas

 

Naime, trener Boban na raspolaganju je imao svega 6 igrača, koji su putovali na gostovanje u Otočac. MNK Otočac je dočekao utakmicu u ulozi favorita, kako zbog dosadašnjih rezultata u kupu (naime MNK Otočac pobijedio je ekipe MNK Novi Marof rezultatom 6:2 i MNK Jesenje rezultatom 6:1) tako i zbog bitno oslabljenog sastava MNK Raba.

Rab danas oglas

 

Vodstvo Rabljana nakon prvog poluvremena

Međutim, Rabljani su odigrali požrtvovno i borbeno te su čvrstom obranom i dobro organiziranim kontrama i polukontrama iznenadili domaćina te puno bolje otvorili utakmicu. Nakon početnog opipavanja snaga gosti nakon odlične kontre u 12. minuti dolaze u prednost nakon što igrač Mijić šalje loptu pored nemoćnog Krznarića. Pet minuta kasnije domaćini poravnavaju rezultat preko Draženovića kojega Rabljani ne pokrivaju na drugoj stativi te neometan šalje loptu u gol. Nakon toga domaćin ohrabren postignutim pogotkom igra presing pokušavajući natjerati Rabljane na pogrešku, ali gostujući igrači koriste priliku te Ivče preciznom dugom loptom pogađa Subašića koji bježi obrani Otočca te efektivnim potezom prebacuje istrčalog vratara domaćina i postiže pogodak za novo vodstvo Rabljana. Nakon toga slijedi period igre u kojem gosti već dobro uigranim kontrama, stvaraju dvije stopostotne prilike u kojima nisu bili precizni Subašić i Buza-Vidas. S rezultatom 1:2 otišlo se na odmor. 

 

Bod k’o kuća velik

U drugo poluvrijeme domaćini ulaze agresivnije i odlučnije, dok gosti zbog evidentnog pada u snazi sve više ostavljaju prostora u obrani. Domaćini su dočekali takvu jednu pogrešku te su u 27. minuti došli do izjednačenja preko Ostovića. Uslijedio je period bolje igre domaćina u kojoj su u nekoliko navrata stvorili dobre prilike koje su osujetili vrlo dobri vratar gostiju Petrović te u nekoliko navrata i okvir gola. Domaćini agresivnijom igrom i nervozom radi želje za pobjedonosnim golom ulaze u bonus napravivši 5. prekršaja. Mreže su mirovale do 37. minute kada domaćini preokreću rezultat preko Župana koji preciznim dalekometnim udarcem pogađa donji desni kut gostiju. Međutim, Rabljani se nisu predavali te u istoj minuti domaći igrači prave prekršaj na vrataru MNK Raba što je dalo priliku gostima da poravnaju rezultat izravnim udarcem sa 10 metara.

U metežu koji je nastao nakon sviranog prekršaja domaći igrač Župan reagira nesportski te udara gostujućeg igrača Vučetića zbog čega mu sudac dodjeljuje izravan crveni karton. Ti događaju nisu omeli gostujućeg igrača Ivča koji hladnokrvno izvodi izravan slobodan udarac sa 10 metara te pogađa pored nemoćnog Krznarića i poravnava rezultat na 3:3.. Igrači MNK Otočca su posljednje dvije minute pokušali odnijeti pobjedu igrajući s igračem vratarom, ali se MNK Rab uspješno obranio te je na otok ponio bod koji u ovim okolnostima potvrđuje onu dobro poznatu „bod k’o kuća velik“.

 

Rabljanima u petak dolazi MNK Futsal Pula

MNK Rab u 2. kolu ugošćuje ekipu MNK Futsal Pula iz Pule koja je u prošlom kolu deklasirala MNK Bjelovar rezultatom 15:3. Zasigurno da MNK Futsal Pula dolazi u ulozi favorita, ali se nadamo da to neće obeshrabriti domaćina te da će nošeni navijanjem pune dvorane ostvariti još jedan pozitivan rezultat. Stoga, pozivamo sve ljubitelje i simpatizere da dođu dati podršku igračima MNK Raba u petak 18.10.2019. godine u 20 sati u sportsku dvoranu Rab.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime