Home Vijesti Posjet školi u Brnu u sklopu projekta Kulturno naslijeđe u digitalno doba

Posjet školi u Brnu u sklopu projekta Kulturno naslijeđe u digitalno doba

0
Posjet školi u Brnu u sklopu projekta Kulturno naslijeđe u digitalno doba

Foto: Mona Othman

Komunikacijske kompetencije učenika i digitalni mediji

Posjet je realiziran u sklopu projekta Kulturno naslijeđe u digitalno doba kojemu je cilj jačanje komunikacijskih kompetencija učenika na stranom jeziku te građanskih kompetencija, a zamišljen je kao suradnja učenika naše škole s učenicima iz partnerske škole iz Brna pomoću suvremene informacijsko-komunikacijske tehnologije. Naime, pomoću vlastitih videouradaka učenici prikazuju znamenitosti života svoga kraja (spomenike, prirodne znamenitosti, tradicionalne recepte, glazbu, sport) te ih pomoću suvremenih digitalnih medija razmjenjuju s učenicima iz Osnovne škole Jasanová 2 iz Brna. Iako će se veći dio suradnje odvijati pomoću digitalnih medija, posjet partnerskoj školi omogućio je da se učenici koji će surađivati upoznaju te da učiteljice engleskog i njemačkog jezika iz obiju škola dogovore detalje projekta i teme učeničkih videouradaka. Prvi dan posjeta učenici i učiteljice proveli su radno, odnosno sudjelujući u nastavi matematike, fizike, engleskog i njemačkog jezika.

Oduševljenje školskim bazenom i školskom sportskom dvoranom s teniskim terenima

Nakon nastave razgledali su školu, pri čemu je svakako najveće oduševljenje izazvao školski bazen te školska sportska dvorana s teniskim terenima. Osim na aktivnostima u školi, učenici su razgledali uži centar Brna, odnosno staru gradsku jezgru te tako uživo vidjeli neke od spomenika o kojima će zasigurno još više naučiti iz videouradaka školskih kolega iz Brna. Drugi dan iskorišten je za posjet kulturnim spomenicima i muzejima, pa smo tako posjetili dvorac Slavkov u istoimenom mjestu u okolici Brna i Brežuljak mira, odnosno muzej posvećen tzv. Bitci triju careva 1805. godine. Nakon lekcija iz češke povijesti, popodnevne sate proveli smo u Zabavnom znanstvenom centru u kojem su učenici mogli uživati u različitim interaktivnim pokusima.

Na povratku u Beču svratili do Hundertwasserove kuće

Rab danas oglas

Budući da se čitav projekt bazira na nastavi engleskog i njemačkog jezika, što osim komunikacijskih vještina uključuje i poznavanje određene kulturne tradicije, na povratku iz Brna zaustavili smo se u Beču iz kojeg će naši učenici, među ostalim, ponijeti lijepu uspomenu na Hundertwasserovu kuću. 

Sam posjet financirali su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta putem natječaja za dodjelu sredstava osnovnim i srednjim školama u okviru provođenja međunarodne suradnje škola sa školama iz europskih zemalja te Grad Rab koji već godinama financira školski projekt Međunarodna suradnja.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime