Home Vijesti Rab novim iskorakom u kvaliteti programa želi zadržati titulu najboljeg otočnog Adventa

Rab novim iskorakom u kvaliteti programa želi zadržati titulu najboljeg otočnog Adventa

0
Rab novim iskorakom u kvaliteti programa želi zadržati titulu najboljeg otočnog Adventa

Foto: RabDanas

 

Naime, blagdanska ugostiteljska ponuda s Božićnim sajmom startat će već 30. 11., a istoga će dana svoja vrata otvoriti i klizalište na Trgu sv. Kristofora. Jedna od značajnijih novosti u odnosu na prethodna četiri rapska adventa je predviđeni veći broj koncerata. Upravo prvog dana adventskog programa, nakon paljenja lampica na božićnom drvcu, seriju koncerata na Trgu Municipium Arba otvorit će Giuliano sa svojim Diktatorima, rekla je uvodno Katarina Ribarić. Nakon njega na rapskoj adventskoj pozornici nastupit će još Fluentes (6.11.), splitski americana bend “058” (13.12.), Jelena Radan i Meritas s koncertom Here comes the Christmas (20.12.), te Klapa Vinčace i Joso Butorac (21.12.). U samoj završnici godine, 28. prosinca, Rabljanima u goste dolazi Prljavo kazalište, a u Novu 2020. uvest će ih Tony Cetinski.

Rab danas oglas

Uz nastupe spomenutih estradnih zvijezda, treba svakako spomenuti i koncertni dio programa u režiji domaćih snaga, pa će tako 14. prosinca koncert održati rapski rock sastavi Snugas i Ala da, koncerte povodom sv. Nikole i Božića priredit će talentirani učenici Glazbene škole I. M. Ronjgova, podružnica Rab, a svoj tradicionalni božićni koncert u sportskoj dvorani održat će i djeca iz Dječjeg vrtića Pahuljica.

 

Sve ćemo učiniti, a tako smo i koncipirali program, naglasila je direktorica Ureda TZG Raba Ivana Matušan, da rapski i nadalje ostane najboljim otočnim adventom. Treba reći, dodala je Matušan, da program ovogodišnjeg adventa neće biti fokusiran samo na večernja i noćna, nego i na dnevna događanja. Za sve brojnije goste koji svoj dolazak planiraju u vrijeme adventa bit će otvoreni hotel „Imperial“, „Padova“ i vila Arbia, a ukoliko se ukaže potreba, svoja vrata otvorit će i neki drugi smještajni objekti.

 

 

Gradonačelnik Nikola Grgurić, na neki se način najprije izravno obratio prisutnim novinarima rekavši kako najbolji otočni advent zaslužuje i najbrže i najkvalitetnije informiranje o njegovu održavanju, popraćeno atraktivnim i kvalitetnim fotografijama, kako bi i u petoj godini svojeg postojanja ostao najboljim u otočnoj konkurenciji i jedan od tri najbolja adventska programa u čitavoj Hrvatskoj. Prema riječima Grgurića, nakon “Rabske fjere”, “Advent na Rabu” je vjerojatno jedno od najljepših događanja na otoku, a to valja zahvaliti činjenici da su u njegovu organizaciju uključeni mnogi – od institucija, poslovnih subjekata, udruga pa do velikog broja pojedinaca.

Svake godine u organizaciji adventa želimo uvesti po neku novinu pa u vezi s tim može se reći da će jedna od ovogodišnjih novina biti još jedne, uz onu u parku Dorka, „žive jaslice“ Udruge Tunera koje će biti uprizorene ispred župne crkve u Supetarskoj Dragi. Vjerujemo, poručio je Grgurić, da će u ovogodišnjem rapskom adventu, osim Rabljana, u doista bogatom programu, uživati i brojni gosti, od kojih će neki na Rab stići upravo zbog ponuđenih događanja i koncerata. U svakom slučaju, sve ovo činimo da bi i u ovom dijelu godine uljepšali život Rabljana i doveli određen broj gostiju i time na neki način produljili turističku sezonu, zaključio je Grgurić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime