logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 02 Prosinac 2019 16:07

Štrajk je okončan - Nastava se od sutra počinje normalno održavati!

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama te nenastavnog osoblja, predavača i umjetničkih suradnika na fakultetima je završio. Sindikati su se danas dogovorili s Vladom oko ponude. Tu ponudu ipak neće staviti na referendum jer je smatraju dovoljno dobrom pa stoga nema potrebe za referendumom.

 

Nastava se od sutra počinje normalno održavati, što znači da će redovita smjenska nastava u Osnovnoj školi Ivana Rabljanina u Rabu započeti prema ustaljenom rasporedu: A smjena ujutro, B smjena popodne.

 

Sindikatima su vladajući ponudili povećanje koeficijenata za 3% od 1. prosinca 2019., a koje će se osjetiti na plaći za siječanj. Drugo povećanje koeficijenta za 1% bit će od 1. lipnja 2020. godine, a treće povećanje koeficijenata za 2% dogodit će se od 1. siječnja 2021. godine. U četvrtak će Vlada promijeniti Uredbu o koeficijentima u skladu s ovim dogovorom.

 

Istom dinamikom mijenja se plaća nenastavnom osoblju, ali kroz dodatke i poseban sporazum. Izuzetak su tajnici, računovođe i ravnatelji čiji će se status također riješiti kroz Uredbu o koeficijentima.

 

Uz navedeno, na razini Vlade usvojit će se akcijski plan o rješavanju problema nasilja u školama te problem anonimnih prijava, što su nastavnici također tražili na velikom prosvjedu 25. studenog. Branimir Mihalinec, čelnik srednjoškolskog sindikata istaknuo je kako Vladi jamče socijalni mir u vrijeme trajanja ovih sporazuma.

- "Od sutra je štrajk zaustavljen, sutra se učenici, nastavnici, učitelji, nenastavno osoblje svi vraćaju na svoja mjesta. Imamo apsolutno povjerenje u premijera i u Vladu da će u četvrtak donijeti odluku ovakvu kako smo se dogovorili", rekao je Mihalinec.

Pročitano 867 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1