logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 04 Prosinac 2019 12:18

Badurinina "Rabska fjera" na programu XVI. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Kinoproba u Rusiji

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Zahvaljujući velikom uspjehu na International Tour Film Festivalu u talijanskoj Civitavecchiji, na kojem je film Sanjina Badurine "Rabska fjera - Medieval Summer Festival" odnio prestižnu nagradu za najbolji promotivni turistički film, "Rabska fjera" našla se i u katalogu XVI. Međunarodnog festivala-radionice filmskih škola "Kinoproba" u ruskom Ekaterinburgu.

 

Naime, na poziv Lilie Nemchenko, direktorice "Kinoprobe", stručna komisija festivala iz Civitavechije priredila je devedesetominutni program posvećen turističkim filmovima, a u selekciji najboljih kratkih filmova pregledanih ove godine, našao se dakako i pobjednički film „Rabske Fjera - srednjovjekovni ljetni festival", autora Sanjina Badurine. Tako je Badurinina filmska promocija Raba i Rabska fjere, posrednim putem iz Italije došla i do Rusije, a sama projekcija održat će se u četvrtak 5. prosinca tijekom XVI. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Kinoproba - radionice filmskih škola.

 

Kinoproba u Ekaterinburgu je inače jedan od najcjenjenijih i praćenijih filmskih festivala u Rusiji, čiji su protagonisti bili brojni međunarodno poznati autori kao što su: Aleksej Fedorčenko, Krzysztof Zanussi, Koji Yamamura, Aleksandar Petrov (dobitnik Oscara za film "Starac i more") , Andrei Zvyagintsev (Zlatni lav na Venecijanskom filmskom festivalu za "Il ritorno"), David Sproxton (suosnivač Aardman Animations-a)

Pročitano 1042 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1