logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 05 Prosinac 2019 10:02

Udruga KOCKA - Odgoj mladih za volontiranje kroz stručno vođene programe za ispunjavanje slobodnog vremena

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se u svijetu obilježava 5. prosinca svake godine, posjetili smo poznatu rapsku Udrugu za djecu i mlade Kocka. U svojoj 11. godini djelovanja Kocka je na otoku Rabu dala nemjerljiv doprinos u okupljanju za otočne prilike nevjerojatno velikog broja mladih ljudi koji nesebično daruju svoje vrijeme na dobrobit čitave zajednice tijekom cijele godine.

 

 Proteklih je dana na njihovoj FB grupi na poseban način isticana važnost volontiranja, podsjećanjem na prepoznate i nagrađivane Kockine volontere kroz proteklo desetljeće, kao i na značajne trenutke Udruge koja je sada već jako dobro utabala volonterske staze u svojoj lokalnoj zajednici, a i šire.

- "Kocka doslovno odgaja za volontiranje, bavi se aktivizmom mladih i radi značajne promjene u svojoj zajednici, nastavljajući iz godine u godinu svoje djelovanje s istim žarom i s ciljem da djeci i mladima otoka Raba osigura kvalitetne i stručno vođene programe za ispunjavanje slobodnog vremena", kazala nam je predsjednica Udruge, Kristina Ribarić.

 

Aktivnosti u Kocki - plesne, likovne, sportske radionice, učenje stranih jezika i sl., odvijaju se pod stručnim vodstvom, a trenutno su u tijeku radionice njemačkog jezika za predškolce, djecu razredne i predmetne nastave te srednjoškolce, zatim plesna radionica Groove i radionica latinoameričkih plesova i zumbe, radionica slobodnog penjanja, team building yoga, kreativna radionica, radionica ručnih radova, radionica za djecu s teškoćama „U zdravom tijelu, zdrav duh“, te sve popularniji Pub kviz.

 

Od 9. prosinca kreće program Pop-up knjižnice igračaka

Bookcrosing je jedan od projekata Kocke koji je već godinama prisutan, a njemu sličan je i novi projekt Pop-up knjižnice igračaka koji kreće od 9. prosinca. Riječ je o novom programu koji se od klasičnih knjižnica igračaka razlikuje po tome što ne postoji stalan fond i fizičko mjesto za pohranu igračaka, nego roditelji uključeni u aktivnost odlučuju koje će igračke za određeni mjesec dati na posudbu i time formirati malu knjižnicu igračaka. Jednom mjesečno pop-up knjižnica igračaka mjesto je susreta i razmjene, odnosno posudbe igračaka s ciljem njegovanja kulture dijeljenja i posuđivanja u zajednici, smanjenja nepotrebne potrošnje te podizanja svijesti o održivom razvoju.

 

Kockina su vrata uvijek otvorena, te i mimo aktivnosti koje su u tijeku pripremaju raznorazna događanja i projekte kojima rade značajne stvari za svoju zajednicu, volonterski i potpuno besplatno od samog osnutka do danas.

 

Pročitano 1254 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1