Home Vijesti Udruga KOCKA – Odgoj mladih za volontiranje kroz stručno vođene programe za ispunjavanje slobodnog vremena

Udruga KOCKA – Odgoj mladih za volontiranje kroz stručno vođene programe za ispunjavanje slobodnog vremena

0
Udruga KOCKA – Odgoj mladih za volontiranje kroz stručno vođene programe za ispunjavanje slobodnog vremena

Foto: RabDanas

{gallery}KOCKA Dan volontera{/gallery} 

 Proteklih je dana na njihovoj FB grupi na poseban način isticana važnost volontiranja, podsjećanjem na prepoznate i nagrađivane Kockine volontere kroz proteklo desetljeće, kao i na značajne trenutke Udruge koja je sada već jako dobro utabala volonterske staze u svojoj lokalnoj zajednici, a i šire.

Rab danas oglas

– “Kocka doslovno odgaja za volontiranje, bavi se aktivizmom mladih i radi značajne promjene u svojoj zajednici, nastavljajući iz godine u godinu svoje djelovanje s istim žarom i s ciljem da djeci i mladima otoka Raba osigura kvalitetne i stručno vođene programe za ispunjavanje slobodnog vremena”, kazala nam je predsjednica Udruge, Kristina Ribarić.

 

Aktivnosti u Kocki – plesne, likovne, sportske radionice, učenje stranih jezika i sl., odvijaju se pod stručnim vodstvom, a trenutno su u tijeku radionice njemačkog jezika za predškolce, djecu razredne i predmetne nastave te srednjoškolce, zatim plesna radionica Groove i radionica latinoameričkih plesova i zumbe, radionica slobodnog penjanja, team building yoga, kreativna radionica, radionica ručnih radova, radionica za djecu s teškoćama „U zdravom tijelu, zdrav duh“, te sve popularniji Pub kviz.

 

Od 9. prosinca kreće program Pop-up knjižnice igračaka

Bookcrosing je jedan od projekata Kocke koji je već godinama prisutan, a njemu sličan je i novi projekt Pop-up knjižnice igračaka koji kreće od 9. prosinca. Riječ je o novom programu koji se od klasičnih knjižnica igračaka razlikuje po tome što ne postoji stalan fond i fizičko mjesto za pohranu igračaka, nego roditelji uključeni u aktivnost odlučuju koje će igračke za određeni mjesec dati na posudbu i time formirati malu knjižnicu igračaka. Jednom mjesečno pop-up knjižnica igračaka mjesto je susreta i razmjene, odnosno posudbe igračaka s ciljem njegovanja kulture dijeljenja i posuđivanja u zajednici, smanjenja nepotrebne potrošnje te podizanja svijesti o održivom razvoju.

 

Kockina su vrata uvijek otvorena, te i mimo aktivnosti koje su u tijeku pripremaju raznorazna događanja i projekte kojima rade značajne stvari za svoju zajednicu, volonterski i potpuno besplatno od samog osnutka do danas.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime