Home Vijesti Advent u Dječjem vrtiću Pahuljica ispunjen veseljem i druženjem

Advent u Dječjem vrtiću Pahuljica ispunjen veseljem i druženjem

0
Advent u Dječjem vrtiću Pahuljica ispunjen veseljem i druženjem

Foto: Foto/Izvor: DV Pahuljica

 

Istovremeno, svatko se mogao uključiti u neku od ponuđenih aktivnosti – neki su uživali u božićnim pričama, drugi su izrađivali šuškalice i pjevali božićne pjesme, treći su mijesili božićne kolačiće. U kutiću fotografiranja svatko se mogao fotografirati uz brojne božićne rekvizite, te ovjekovječiti taj lijepi trenutak. Vrtićem je odisao božićni duh i miris božićnog punča kojeg su napravili vrtićki kuhar i kuharice, a svi su mogli uživati i u ukusnim keksima i prirodnom soku od naranče koji su nastali uz veliku pomoć Srednje škole Markantuna de Dominisa. Uskoro su zamirisali i kolačići nastali rukama djece i roditelja.

Rab danas oglas

 

 

Nastavak suradnje sa Srednjom školom Markantuna de Dominisa

Suradnja Dječjeg vrtića Pahuljica i Srednje škole Markantuna de Dominisa traje već niz godina, a započela je na inicijativu ravanteljice Anke Bišić koja je osmislila prvi projekt „Mali za velike, veliki za male”. Veliko zadovoljstvo učenika i djece bilo je poticaj da se suradnja nastavlja iz godine u godinu.

Uoči adventskog druženja, malenim polaznicima vrtića, u pripremi su uvelike pomogli učenici i djelatnici Srednje škole Markantuna de Dominisa. Uz veliku podršku ravnateljice Anke Bišić, te stručno vodstvo strukovnih učitelja Roberta Bajčića, Dine Renića i Alena Markovića, u utorak 10. prosinca i srijedu 11. prosinca, djeca iz odgojnih skupina Leptirići i Krijesnice i učenici ugostiteljskih smjerova (1.B i 2.A) ispekli su prhke keksiće s ružmarinom i suhim smokvama. Također, učenici su sa svojim profesorima napravili prirodni sok od naranči i mandarina, a dio tih mandarina brala su sama djeca u vrtu gospodina Duje Mitrovića koji je mandarine rado donirao. Ukusni sok i kekse degustirali su tijekom adventskog druženja, a srednjoškolci Alen Debelić i Valentina Jurešić s profesorom Alenom Markovićem pomogli su u posluživanju tijekom druženja.

 

 

Djeca iz odgojnih skupina Leptirići i Krijesnice i učenici ugostiteljskih smjerova (1.B i 2.A) ispekli su prhke keksiće s ružmarinom i suhim smokvama, a učenici su sa svojim profesorima napravili prirodni sok od naranči i mandarina. Dio tih mandarina brala su sama djeca u vrtu gospodina Duje Mitrovića koji je mandarine rado donirao.

Suradnja Dječjeg vrtića Pahuljica i Srednje škole Markantuna de Dominisa traje već niz godina, a započela je na inicijativu ravanteljice Anke Bišić koja je osmislila prvi projekt „Mali za velike, veliki za male”. Veliko zadovoljstvo učenika i djece bilo je poticaj da se suradnja nastavlja iz godine u godinu. Tako će to biti i ove pedagoške godine.

Suradnja uoči adventskog druženja tek je početak ovogodišnjeg projekta koji će se nastaviti tijekom cijele pedagoške godine, a ima za cilj senzibilizaciju najmlađih za ugostiteljska zanimanja, međuvršnjačko učenje, upoznavanje s namirnicama našeg podneblja te kreiranje recepata od odabranih namirnica. U planu je i tiskanje kuharice koja će objediniti sve zajedničke aktivnosti koje će se odvijati.

 

Dječji vrtić Pahuljica ovim putem izražava veliku zahvalnost Srednjoj školi Markantuna de Dominisa na pomoći i suradnji, radosno iščekujući nova druženja koja će zasigurno uslijediti. Također, od srca zahvaljuju i gospodinu Duji Mitroviću na doniranim mandarinama kao i svim roditeljima i djeci na velikom odazivu i prekrasnom druženju.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime