logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 01 Veljača 2020 09:31

Noć muzeja 2020. - Poziv na bolji odnos prema bogatstvu arheološke i kulturno-povijesne baštine otoka Raba

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

I ove su godine posljednjeg petka u siječnju svi zainteresirani žitelji otoka Raba, u organizacji Pučkog otvorenog učilišta Rab, imali priliku pogledati neke od brojnih zbirki koje se čuvaju u sakralnim i profanim prostorima na otoku, a koje veći dio godine nisu dostupne očima javnosti.

 

Program je jednim svojim dijelom obuhvatio i stručna predavanja i prezentacije o pojedinim segmentima rapske i kvarnerske kulturno-povijesne baštine, pa je tako u dvorani Kina Rab predavanje „Rab – otok arheološke i kulturno-povijesne baštine“ održao arheolog Ranko Starac, kustos u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, a nakon njega o "Rapskoj baštini u velikim muzejima", od Zadra, Splita, Beograda, pa sve do Rima i Bostona, govorio je i dugogodišnji glavni konzervator pri Ministarstvu kulture RH i predsjednik vijeća za kulturna dobra prof. Miljenko Domijan.

 

Osim toga posjetitelji su mogli pogledati Samostan sv. Bernardina Sijenskog, odnosno postav samostanskog muzeja, Izložbu etnografske zbirke Udruge Komin u Barbatu, razgledati prostor Udruge rapskih samostreličara, Gradski lapidarij, sakralnu zbirku u crkvi sv. Justine, te po prvi puta prostorije Limene glazbe DVD-a Rab.

Pročitano 1951 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1