Home Vijesti Predstavljen stupanj dovršenosti projektne dokumentacije za rekonstrukciju državne ceste D105, dionice SNUGA – PUDARICA

Predstavljen stupanj dovršenosti projektne dokumentacije za rekonstrukciju državne ceste D105, dionice SNUGA – PUDARICA

0
Predstavljen stupanj dovršenosti projektne dokumentacije za rekonstrukciju državne ceste D105, dionice SNUGA – PUDARICA

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Ukupna duljina dionice ceste je 8,2 km. Bit će rekonstruirana u profilu 2 x 3 m, uz dodatno uređenje rubnog traka, bankina i izgradnju nogostupa minimalne širine 1,6 m. U trup ceste i nogostupa bit će položeni kabeli za DTK kanalizaciju (duž cijele dionice) i javnu rasvjetu (od Snuge do zadnjih kuća u Barbatu), a na nekim dionicama izgradit će se kolektori za oborinsku odvodnju.

Rab danas oglas

Kako doznajemo od zamjenika gradonačelnika Raba Denisa Deželjina, na sastanku je predstavljen stupanj dovršenosti projektne dokumentacije, a najavljeni su i okvirni termini u kojima je moguće očekivati ishođenje akata za gradnju. Dovršetak izrade idejnog projekta i podnošenje zahtjeva za izdavanje lokacijske dozvole planirano je početkom ožujka, dok bi do kraja ove godine trebalo izraditi glavni projekt i ishoditi građevinsku dozvolu.

 

Od osnovnih tehničkih podataka i veličina vezanih uz projekt rekonstrukcije ceste izdvajamo ukupnu duljinu dionice ceste od 8,2 km. Cesta će biti rekonstruirana u profilu 2 x 3 m, uz dodatno uređenje rubnog traka, bankina i izgradnju nogostupa minimalne širine 1,6 m. U trup ceste i nogostupa bit će položeni kabeli za DTK kanalizaciju (duž cijele dionice) i javnu rasvjetu (od Snuge do zadnjih kuća u Barbatu), a na nekim dionicama izgradit će se kolektori za oborinsku odvodnju.

 

 Ukupnu duljina dionice ceste 8,2 km

 

U okviru ovog zahvata bit će uređeno 15 autobusnih ugibališta, rekonstruirano ili prošireno 7 cestovnih propusta za osiguranje prolaza postojećih vodotoka, u ukupnoj duljini od 2.3 km izgradit će se AB zidovi, a u duljini od 840 m suhozidi. U projekt će se dodatno uklopiti zahvati na energetskim vodovima, planirani od strane HEP-a, te na vodoopskrbi i odvodnji, planirani od strane Komunalnog poduzeća Vrelo d.o.o.

 

Izgradnja kružnog toka na Snugi

Osim rekonstrukcije ceste, u okviru ovog projekta predviđeno je novo prometno rješenje raskršća Snuga, gdje će se izgradnjom kružnog toka značajno poboljšati sigurnost odvijanja prometa.

 

 Prometno rješenje raskršća Snuga s kružnim tokom

 

Provedu li se sve potrebne aktivnosti u planiranim vremenskim okvirima, tijekom 2021. godine možemo računati na provedbu postupka javne nabave za odabir izvođača radova.

 

Premda je do završetka provedbe projekta preostalo još relativno puno vremena, predstavnici Grada i Hrvatskih cesta podijelili su zadovoljstvo ostvarenim pomakom i dogovorili nastavak koordinacije aktivnosti u nadolazećim fazama provedbe projekta.

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime