Home Vijesti Rapski učenici proveli posjetitelje kroz potresnu edukativnu izložbu “Anne Frank – prošlost za sadašnjost”

Rapski učenici proveli posjetitelje kroz potresnu edukativnu izložbu “Anne Frank – prošlost za sadašnjost”

0
Rapski učenici proveli posjetitelje kroz potresnu edukativnu izložbu “Anne Frank – prošlost za sadašnjost”

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Prolazeći pored 36 prezentacijskih panela posjetitelji, među kojima su bili i zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin te predsjednik Gradskog vijeća Grada Raba Željko Peran, su se mogli pobliže upoznati s životnom pričom ove svima znane židovske djevojčice ubijene u nacističkom logoru, čiji je dnevnik ostao velikim slovima upisan u memoriju ljudskog stradanja tijekom 2. Svjetskog rata.

Rab danas oglas

 

Iz Hrvatske edukacijske i razvojne mreže za evoluciju sporazumijevanja (HERMES), koja je u suradnji s rapskom osnovnom školom organizirala postavljanje izložbe, ističu da je riječ o izložbi koja mijenja gradove, lokaciju, redoslijed, vodiče i shvaćanje mladih i starih o tome što rat čini djeci-žrtvama rata.

 

Pored ravnateljice škole gospođe Anamari Šarin i koordinatora svih predviđenih aktivnosti vezanih uz organizaciju projekta, vjeroučitelja Antonija Šarina, posjetitelje je kroz izložbu provelo desetoro učenika-vodiča iz osmih razreda rapske osnovne škole: Marko Arsić, Luka Beg, David Blagdan, Lovro Faflja, Dora Faflja, Katarina Faflja, Magdalena Grgurić, Marija Debelić, Lucija Mikelić i Ivana Perić. Za njih je prethodno organizirana i dvodnevna specijalizirana edukacija kako bi se što bolje upoznali s tematikom stradanja za vrijeme Holokausta i sa sudbinom židovske djevojčice Anne Frank.

 

Ova izložba vrijedna više od 750.000 kuna rezultat je partnerstva s Kućom Anne Frank iz Amsterdama i financijske potpore EU projektu “History for Understanding – Povijest za svijest” – Kuće Anne Frank i HERMES-a, a i Grad Rab je financijskom potporom u dijelu troškova također omogućio njezinu organizaciju i provedbu. Izložba na Rabu ostaje do 18. ožujka.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime