Home Vijesti Od 11. svibnja ponovno u funkciji igralište malih sportova u Palitu

Od 11. svibnja ponovno u funkciji igralište malih sportova u Palitu

0
Od 11. svibnja ponovno u funkciji igralište malih sportova u Palitu

Foto: RabDanas

 

Podsjećamo da se igrališta te drugi sportski sadržaji na otvorenom, kao i bavljenje rekreativnim sportom na otvorenom, može koristiti i provoditi pridržavajući se općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Rab danas oglas

 

U nastavku navodimo preporuke koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo o načinu stavljanja u funkciju dječjih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sporta na otvorenom:

potrebno je održavati fizičku distancu među osobama od 1,5 metara; pri tome pratitelj djeteta i dijete ne moraju održavati fizičku distancu. Potrebno je obratiti pažnju odnosno poučiti djecu da izbjegavaju grupiranje na jednom mjestu i održavaju fizičku distancu koliko je moguće. Za vrijeme boravka na dječjim igralištima te tijekom bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom preporuča se češće dezinficirati ruke te izbjegavati dodirivanje lica nečistim rukama. Također, potrebno je pridržavati se svih općih i higijenskih mjera.

 

S obzirom na potrebu održavanja fizičke udaljenosti od 1,5 m, zabranjuje se odigravanje utakmica i održavanje treninga u sportovima gdje postoji neposredni kontakt igrača.

 

Sportski klubovi s područja Grada Raba koji će održavati treninge na igralištu malih sportova u Palitu obvezuju se na provedbu preporuka HZJZ.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime