Home Vijesti Županijske lučke uprave PGŽ aktivno sudjeluju u donošenju mjera za pomoć lokalnom gospodarstvu

Županijske lučke uprave PGŽ aktivno sudjeluju u donošenju mjera za pomoć lokalnom gospodarstvu

0
Županijske lučke uprave PGŽ aktivno sudjeluju u donošenju mjera za pomoć lokalnom gospodarstvu

Foto: RabDanas

 

Ravnatelji Županijskih lučkih uprava uplatili dio svojih plaća za mjesec travanj na račun lokalnih organizacija Crvenog križa povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa.

Rab danas oglas

Zaključci su doneseni jednoglasno, te su prihvaćeni svi prijedlozi konkretnih mjera koje su Županijske lučke uprave u mogućnosti samostalno sprovesti bez suglasnosti osnivača ili države. Mjere se odnose na pomoći gospodarstvu kroz umanjenje tarifa lučkih pristojbi, točnije pristojbe za uporabu obale i naknada za korištenja lučkog područja. Također, uputili su i dopis Ministarstvu financija vezano uz pravne mogućnosti za omogućavanje odgode plaćanja naknada za koncesiju i to njenog fiksnog dijela.

 

Nadalje, predstavnici Županijskih lučkih uprava složni su bili i oko „rezanja“ vlastitih rashoda, na način da će se privremeno zaustaviti sva ulaganja u luke koja nisu nužna, osim već započetih ulaganja i sanacija koje su prijeko potrebne zbog sigurnosti korisnika luka i samih plovila, u maksimalnoj mjeri smanjiti će se troškovi reprezentacije i sl.

 

Sami ravnatelji Županijskih lučkih uprava u PGŽ napravili su i korak više te su povodom obilježavanja Tjedna Crvenog križa uplatili dio svojih plaća za mjesec travanj na račun lokalnih organizacija Crvenog križa čime su uvelike pomogli u poslovanju samih organizacija u ovoj izvanrednoj situaciji uzrokovanoj epidemijom koronavirusa.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime