Home Vijesti Prezentirana Studija izvodljivosti sustava javne odvodnje otpadnih voda aglomeracije Rab

Prezentirana Studija izvodljivosti sustava javne odvodnje otpadnih voda aglomeracije Rab

0
Prezentirana Studija izvodljivosti sustava javne odvodnje otpadnih voda aglomeracije Rab

Foto: Foto: Ivica Hodak

Prezentaciji su uz gradonačelnika Raba Nikolu Grgurića i njegovog zamjenika Denisa Deželjina, prisustvovali i načelnik Općine Lopar Alen Andreškić, nekoliko vijećnika Gradskog vijeća Raba i Općinskog vijeća Lopara te voditeljica Službe zaštite voda PGŽ-a Aida Mudrovčić Bilić, i Davor Kalčić voditelj projektnog tima Hrvatskih voda, VGO Rijeka.

Planom provedbe vodno komunalnih direktiva, diktiranih i od EU, ali i od Države, predviđeno je, naglašeno je na prezentaciji, da se uređaji drugog stupnja pročišćavanja na Rabu, naravno za područje cijelog otoka, izgrade do 2020. godine. Tom roku prilagođena je i dogradnja postojećeg sustava odvodnje i izgradnje uređaja u Loparu, kao i rekonstrukcija sustava vodoopskrbe.

Rab danas oglas

Za postizanje željene priključenosti na otoku predviđena je gradnja gotovo 35 kilometara novih kanalizacijskih cjevovoda i 13 kanalizacijskih crpnih stanica. Istovremeno je predviđena rekonstrukcija oko 2 kilometra postojeće kanalizacije i oko 14 km vodovoda.

Projekt dogradnje i rekonstrukcije sustava javne odvodnje s pratećim radovima, na sustavu javne vodoopskrbe koji će stajati nešto preko 170 milijuna kuna, planira se prijaviti (aplicirati) Europskoj komisiji za osiguranje novčanih sredstava iz fondova Europske unije do kraja 2016. godine.

Održana prezentacija, rečeno je, prethodi poslu izrade Projekta za što će biti potrebno osigurati oko 4 milijuna i 200 tisuća kuna, a taj će posao financirati, u omjeru 85 % : 15 % Europska zajednica i lokalne samouprave, tj. Grad Rab i Općina Lopar.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime