Home Vijesti Brojne loparske pješčane plaže u doba koronavirusa jamče sigurnost

Brojne loparske pješčane plaže u doba koronavirusa jamče sigurnost

0
Brojne loparske pješčane plaže u doba koronavirusa jamče sigurnost

Foto: RabDanas

 

Više od10 km pješčanih plaža i skrivenih uvala prava su oaza sigurnosti. Samo Rajska plaža, koja je prošle godine proglašena najboljom plažom u Hrvatskoj, dugačka je gotovo 2 km i uz mjere održavanja socijalne distance koje propisuju maksimalno 15 kupača na 100m2, može prihvatiti oko 5.000 kupača. Za one koji preferiraju nešto skrovitija mjesta s manje posjetitelja, robinzonske plaže poput Stolca, Sahare, Dubca, Sturiča, Ciganke, prava su oaza mira.

Rab danas oglas

 

 

Samo Rajska plaža, koja je prošle godine proglašena najboljom plažom u Hrvatskoj, dugačka je gotovo 2 km i uz mjere održavanja socijalne distance koje propisuju maksimalno 15 kupača na 100m2, može prihvatiti oko 5.000 kupača.

Kako doznajemo od direktora Ureda TZO lopara Marina Mušća, najveći koncesionar, KTD Lopar Vrutak d.o.o., itekako je svjestan mjera koje propisuje Stožer, pa se tako ove godine ležaljke i suncobrani postavljaju na nešto veći razmak od uobičajenog, a i drugi koji nude plažne sadržaje pridržavat će se propisanih naputaka.

– „Veseli činjenica da autokamp San Marino uskoro planira otvoriti svoja vrata za prihvat prvih turista, a u srpnju se očekuje i otvaranje turističkog naselja San Marino, naravno u reduciranom obimu i uz poštivanje strogih mjera.Također, spremna je i većina kapaciteta obiteljskog smještaja koji je u doba pandemije možda i izbor broj jedan za turiste koji se odluče doći u Lopar, a vrijedni djelatnici komunalne tvrtke Lopar Vrutak d.o.o. pripremili su i uredili destinaciju za njihov dolazak“, kazao nam je Mušćo.

 

 

 

U suradnji s Općinom Lopar i TZO Lopar, u mjeri u kojoj su to novonastale okolnosti dozvolile, nabavljena su nova dječja igrala, urbana i sportska oprema, turistička signalizacija, uređeni su pristupi plažama, kao i nova privezišta u luci Melak

– „Manifestacije koje privlače veći broj turista smo na žalost morali otkazati, ali ćemo svakako voditi računa da turisti koji dođu u destinaciju ipak osjete dašak naše tradicije, kulture, gastronomije i drugih blagodati koje Lopar nudi“, zaključio je Mušćo.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime