Home Vijesti Održana 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Raba

Održana 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Raba

0
Održana 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Raba

Foto: RabDanas

 

Vijećnika Borisa Bačića (HDZ) zanimalo je da li sredstva kojima će se financirati skori početak radova na rekonstrukciji gata Pumpurela u luci Rab, predstavljaju nastavak ulaganja Primorsko-goranske županije u pomorsku infrastruktu, kao što to navode županijski izvori i sam župan Komadina, ili je pak riječ o sredstvima Ministarstva poljoprivrede RH?

Rab danas oglas

Pozdravivši svaku investiciju na području Grada Raba, a ovdje se radi o doista značajnom iznosu od 19.916.285,04 kn, gradonačelnik je potvrdio kako nije sporno da je riječ o sredstvima alociranima iz Ministarstva poljoprivrede RH i to u okviru Mjere I.23./I.24. „Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa“. U tom iznosu EU participira sa 75%, a Republika Hrvatska s 25%, stoga doista čudi i zbunjuje medijska prezentacija aktualnog potpisivanja Ugovora o početku radova u kojoj se navodi da je riječ o ulaganju Županije u luku Rab, kazao je Grgurić.

 

Na pitanje vijećnika Ivana Matahlije (SDP) o trenutačnom stanju duga Grada Raba prema KP „Dundovo“ gradonačelnik Grgurić nije mogao dati precizan odgovor, već je kazao kako će točne informacije o stanju duga, kao i odgovore na pitanja koja je pismenim putem dostavio vijećnik Nenad Debelić (SDP), nakon sjednice dati službe financija i računovodstva Grada Raba.

 

Kristijan Fafanđel (HDZ) zamolio je gradonačelnika pojašnjenje informacija o formiranju novog cjenika za odvoz komunalnog otpada u ljetnim mjesecima.

Gradonačelnik Grgurić, ujedno i predsjednik skupštine KP „Dundovo“ d.o.o., u svojem je odgovoru kazao da je od direktora komunalnog poduzeća zatražio sastavljanje prijedloga novog obračuna cijena – novog cjenika. 

„Pratit ćemo tijek turističke sezona i bit ćemo spremni izaći u susret našim sugrađanima modelom druge faze olakšica. Spriječit ćemo mogućnost poskupljenja usluga, pri čemu ne smijemo narušiti dostignuti standard usluge, a iznajmljivačima se odvoz komunalnog otpada tijekom 6., 7. i 8. mjeseca neće naplaćivati prema broju ležaja“, poručio je Grgurić.

 

Novi natječaja za prodaju zemljišta u Poslovnoj zoni Mišnjak

U nastavku sjednice pročelnik za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Raba Zvonko Puljar Matić, vijećnicima je obrazložio prvu od sveukupno dvije točke dnevnog reda – Prijedlog Odluke o raspisivanju natječaja za prodaju zemljišta u Poslovnoj zoni Mišnjak.
Naime, s obzirom da na prvi natječaj, objavljen krajem prošle godine, nije pristigla niti jedna ponuda, Grad Rab je zatražio izradu Revizije prethodno izrađenog procjembenog elaborata tržišne vrijednosti. Prema tom novom elaboratu, koji je dobio pozitivno mišljenje županijskog Procjeniteljskog povjerenstva, jedinična cijena nekretnina u PZ Mišnjak sada iznosi 204,59 kn/m2, a ukupna tržišna vrijednost svih čestica cca 17.260.000,00 kn, što u odnosu na osnovni elaborat predstavlja umanjenje od 30%.
Navedeni Prijedlog Odluke o raspisivanju natječaja za prodaju zemljišta u Poslovnoj zoni Mišnjak vijećnici su prihvatili sa sedam glasova za i dva suzdržana glasa.

 

Jamstvo za kratkoročno zaduženje KP “Dundovo” d.o.o.

Pod drugom točkom dnevnog reda sa sedam glasova za, jednim protiv i jednim suzdržanim, prihvaćen je i Prijedlog Odluke o davanju jamstva za kratkoročno zaduženje komunalnom poduzeću “Dundovo” d.o.o. Rab.

S obzirom da je Grad Rab 100%-tni vlasnik Komunalnog poduzeća “Dundovo”, kazala je u obrazloženju ovog Prijedloga pročelnica za financije Grada Raba Martina Španjol, Društvo je podnijelo Zahtjev za izdavanje jamstva za kratkoročno zaduženje u iznosu od 2 milijuna kuna, uz 2,2% godišnje fiksne kamate i rok korištenja do 1. travnja 2021., te obvezu sukcesivnog vraćanja zaduženja do 15. travnja 2021. godine. Iznimno zbog žurnosti ova odluka stupit će na snagu prvog dana od objave u službenim novinama Primorsko-goranske županije.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime