logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 13:13

Branko Mihanović (oboa) i Ljerka Očić (orgulje) otvaraju 35. Rapske glazbene večeri / (čet.) 9.7.2020.

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Čast da u četvrtak 9. srpnja u rapskoj katedrali – crkvi Uznesenja Marijina, s početkom u 21h, otvore 35. Rapske glazbene večeri, pripala je našem renomiranom oboisti Branku Mihanoviću i jednoj od najistaknutijih hrvatskih glazbenih umjetnica, ujedno i umjetničkoj ravnateljici ove manifestacije, dr. Ljerki Očić za orguljama.

 

Ove godine, kako doznajemo iz Pučkog otvorenog učilišta Rab, na Rapskim će glazbenim večerima biti održano 7 vrhunskih koncerata klasične glazbe, koji nedvojbeno garantiraju visoku razinu kvalitete ove tradicionalne manifestacije.

Naime, Rapske glazbene večeri već su 35 godina neizostavan dio kulturne ponude grada Raba tijekom ljetnih mjeseci, a na jedinstvenoj sceni zaodjenutoj u kulise rapske sakralne graditeljske baštine, kroz protekla desetljeća nastupili su mnogi renomirani glazbeni umjetnici iz zemlje i inozemstva.

 

Rapske glazbene večeri podupiru Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Rab i Turistička zajednica Grada Raba.

 

Pročitano 354 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1