Home Vijesti Na Rajskoj plaži u Loparu otvoren 9. Festival skulptura u pijesku

Na Rajskoj plaži u Loparu otvoren 9. Festival skulptura u pijesku

0
Na Rajskoj plaži u Loparu otvoren 9. Festival skulptura u pijesku

Foto: Forto: Hrvoje Hodak

 

Ovu sve poznatiju i izuzetno atraktivnu pješčanu manifestaciju vodi akademska kiparica Paula Banić koja je ove godine na Rab dovela izvrstan skulptorski tim, a među jedanaest kreativaca našao se i jedan od trenutno naših najtraženijih kipara u svijetu Nikola Vudrag, tu je i varaždinski akademski kipar prof. Alen Novoselec, zatim braća kipari August i Petar Popijač i ostali.

Rab danas oglas

 

U svega četiri dana, po ekstremnim uvjetima, iz pijeska Rajske plaže, koja je prošle godine od Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice proglašena najboljom plažom u Hrvatskoj, a CNN ju je 2013. uvrstio među 100 najljepših plaža na svijetu, trebalo bi niknuti osam skulptura mitskih bića; Stršljana, Božice Lade, Zmaja, Kornjače, Kerbera, Meduze, Vatrenjaka i Fenixa.

 

Na samom otvaranju, voditeljica festivala Paula Banić, najprije je zahvalila organizatoru koji je unatoč situaciji s Covidom 19, uspio i ove godine okupiti umjetnike na loparskom pijesku, a zatim je svima isporučila pozdrave jednog od idejnih začetnika ove manifestacije prof. Zlatka Kauzlarića Atača, koji ove godine nažalost nije mogao doći na otvaranje Festivala.

 

Umjetnike je pozdravio i zamjenik načelnika Općine Lopar Dominik Paparić, zahvalivši također organizatorima – Turističkoj zajednici Općine Lopar i Centru za kulturu Lopar, na uloženom naporu da se ovaj festival ipak održi. Mladim umjetnicima i svim sudionicima manifestacije Paparić je poželio puno uspjeha u izradi skulptura, a turistima i posjetiteljima Festivala uživanje u jedinstvenim pješčanim čarolijama i čudesnom svijetu mitskih bića.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime