Home Vijesti Predblagdansko druženje u prostorijama Općine Lopar

Predblagdansko druženje u prostorijama Općine Lopar

0
Predblagdansko druženje u prostorijama Općine Lopar

Foto: RabDanas

Okupljenim gostima najprije se obratio predsjednik Općinskog vijeća Damir Paparić, koji je ovo druženje nazvao tradicionalnim, ali i određenim znakom da je ova mala i jedna od najmlađih općina u Hrvatskoj uspješno okončala poslovnu 2015. godinu. Nije rekao o kojem se iznosu radi, ali je spomenuo da toj tvrdnji ide u prilog i činjenica da su već usvojeni Proračun Općine za 2016. godinu u određenoj mjeri „podebljali“.

Alen Andreškić, načelnik Općine Lopar pozdravljajući sve prisutne, posebne je pozdrave uputio gostima ovog skupa, kako je naglasio, još uvijek aktualnom saborskom zastupniku Josipu Boriću, svojem kolegi – gradonačelniku Raba Nikoli Grguriću i svećeniku Župe Lopar Franu Broziću. 

Rab danas oglas

Među uspješnije investicijske zahvate u Općini Lopar Andreškić je uvrstio i skorašnju rekonstrukciju 1.400 metara duge trase cjevovoda u što će biti investirano oko 1,4 milijuna kuna bez PDV-a. Veseli ga, naveo je, skorašnje uređenje prostora „Melka“ koji se nalazi u blizini loparskog trajektnog pristaništa gdje su u tijeku radovi na njegovom produljenju. Spomenuo je i izvođenje nekih zahvata u Općini oko kojih se ovih dana, po njemu nepotrebno, digla velika prašina. Načelnik Općine Lopar posebno raduje činjenica da se u izgradnju Sportske dvorane gotovo sigurno ide, jer je u tijeku natječaj javne nabave za izgradnju ovog objekta za kojeg očekuju određene transfere i od strane određenih ministarstava.

„Upravo veći dio tih transfera od strane Države izostao je u 2015., tako da smo u Općini Lopar Proračun za ovu godinu ostvarili, odnosno bit će ostvaren s iznosom od 10 milijuna kuna od čega se čak 9 milijuna odnosi na općinske izvorne prihode“, naglasio je Andreškić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime