logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 14 Kolovoz 2020 13:06

Zajednička suradnja u području primjene novih 3D tehnologija na Rabu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Nastavni zavod za javno zdravstvo, točnije njegova ispostava na otoku Rabu priključila se novim trendovima. Zahvaljujući donaciji Grada Raba i Općine Lopar nabavljen je 3D pisač kako bi se osigurala provedba aktivnosti u sklopu PGŽ Laba.

 

Kako doznajemo od voditeljice rapske ispostave NZJZ, mr. sc. Daniela Glažar Ivče, dr. med., spec. epid., poseban fokus bit će na području socijalnih inovacija. Edukacijske aktivnosti provedene su u suradnji s Medicinskim fakultetom u Rijeci, Centrom za biomodeliranje i inovacije u medicini. Predavanje i predstavljanje mogućnosti koju nove tehnologije mogu ponuditi prikazao je gost predavač izv. prof. Sven Maričić, pomoćnik rektora pulskog sveučilišta i nastavnik na Medicinskom fakultetu u Rijeci.

U sklopu edukacije članovi zavoda i djelatnici na edukaciji bili su Vladimir Rimac, mag. sanit. ing., Vladimir Mišić, sanit. teh., Zoran Šćerbe, mag. sanit. ing., a osnove modeliranja, 3D tiska te laboratorijskog planiranja i rada s CAD/CAM tehnologijama prošli su i srednjoškolski učenici Marta Faflja i Marko Ivče. Tijekom edukacije napravljeni su modeli nosača za laboratorijsku uporabu i zaštitni viziri, a svi polaznici uspješno su svladali 3D modeliranje.

 

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo – ispostave Rab, zahvaljuju svima koji su sudjelovali i podržali aktivnosti, vjerujući u nastavak dobre suradnje i zajedničke usmjerenosti prema novim izazovima.

Pročitano 1284 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1