Home Vijesti Božica Lada zasjela na tron 9. Festivala skulptura u pijesku na Rajskoj plaži

Božica Lada zasjela na tron 9. Festivala skulptura u pijesku na Rajskoj plaži

0
Božica Lada zasjela na tron 9. Festivala skulptura u pijesku na Rajskoj plaži

Foto: Pobjednica u kategoriji najbolje fotografije Marija Kordić svojim je objektivom uhvatila upravo "Božicu Ladu"

 Foto: Hrvoje Hodak

U konkurenciji prijavljenih fotografa najbolji dojam kod žirija ostavila je Marija Kordić, drugo mjesto pripalo je Draženu Kaspreku, a treće Kristoforu Guliću

Ipak, najiščekivanije je bilo proglašenje u kategoriji “Najbolje skulpture”, a tu je na tron zasjela “Božica Lada”, pješčana kreacija Valerije Jakuš i Petra Popijača, na drugo mjesto plasirala se “Meduza” Maksimilijana Vučinovića, dok je treće mjesto zauzela “Kornjača” Medarde Pack i Ive Mihanović. Izbor najboljih bio je doista težak, jer sve su skulpture bile impresivne i velik je trud bio uložen u njihovo oblikovanje.

 

 Dražen Kasprek autor je drugonagrađene fotografije – detalj sa skulpture “Vatrenjaci”

Rab danas oglas

 

Mnoge je fascinirao “Feniks” koji najbolje izgleda promatran iz zraka, a završne finese i detalji ostavljeni za kraj, tek su posljednjeg dana pokazale svu monumentalnost skulpture “Zmaja”. Bilo je i onih koji su tipovali na “Vatrenjake”, divili se “Kerberu” i “Stršljanu”, pa čestitke doista zaslužuju svi umjetnici koji su izrađivali ove krhke i prolazne skulpture od kojih će već za nekoliko dana ostati tek fina materija iz koje su nastale. 

 

Kristofor Gulić s fotografijom “Feniksa” zauzeo je treće mjesto u konkurenciji prijavljenih fotografa

 

Organizatori su, unatoč prvotnoj odgodi zbog koronavirusa, ovaj deveti po redu Festival skulpture spretno preselili u kolovoz i nisu nimalo pogriješili. Osim zadovoljnih umjetnika, svjedoče tome i na tisuće fotografija koje su posjetitelji festivala i brojni kupači s Rajske plaže dijelili pronstranstvima društvenih mreža, a nije zanemariv ni prostor kojeg su impozantne pješčane kreacije iz Lopara dobile u brojnim medijima kod nas i u inozemstvu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime