logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 18 Kolovoz 2020 15:45

Sportski foto vremeplov | Fotografija rukometaša Raba iz 1974. godine

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)

Zahvaljujući ponajviše, u to vrijeme „došljacima“ na Rab, Vladimiru Cerovskom i Ivici Belobrajdiću, na Rabu je u rujnu 1974. godine osnovan Rukometni klub „Rab“, koji je već na startu natjecanja u tadašnjoj Međuopćinskoj ligi Rijeka, pokazao da tamo neće igrati tek epizodnu ulogu. Obzirom da na Rabu do tada nije postojala značajnija rukometna tradicija, već je formiranje kluba bio veliki dobitak za otok.

 

Ipak, naglasio nam je Cerovski, rukomet je na Rab stigao godinu ranije, znači 1973., kada je osnovan ženski rukometni klub u kojem je značajnu ulogu, ne samo kao odlična rukometašica, imala iz Koprivnice pristigla Nada Dlaka – Debelić.

 

Inače, Vlado Cerovski je bio prvi predsjednik i istovremeno trener RK „Rab“, a poslove tajnika obavljao je Ivica Belobrajdić. Svoje susrete na Rabu rukometaši su odigravali na iste godine izgrađenom igralištu za male sportove koje se nalazilo neposredno uz Ininu benzinsku postaju, južno od nogometnog igrališta na Blatu, na mjestu gdje su kasnije izgrađeni objekti ACY marine.

 

Na fotografiji snimljenoj prije 46 godina s lijeva na desno stoje: Ivica Belobrajdić, Zdravko Staničić, Željko Ribarić – Čika, Ivica Kruljac, Josip Peran – Bimbo, dok se u čučećem položaju s lijeva nalaze: Marino Ribarić, akltualni trener rukometašica RK Raba, Berislav Ćuća - Žentil (pok.), Petar Vrtodušić, Zlatko Galli (pok.) i Tomislav Španjol Pandelo.

Za tu su ekipu još igrali (nema ih na slici): Nedjeljko Krišković – Katulo, Ivica Hodak i nešto kasnije pristigli Edo Škvorc, Tonči Šunjić i Mato Krmpotić.

Pročitano 2258 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1