Home Vijesti Prijem za organizatore vrhunski odrađenog Košarkaškog kampa RAB 2020.

Prijem za organizatore vrhunski odrađenog Košarkaškog kampa RAB 2020.

0
Prijem za organizatore vrhunski odrađenog Košarkaškog kampa RAB 2020.

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Posljednjeg je dana održavanja kampa gradonačelnik Nikola Grgurić u Maloj gradskoj vijećnici ugostio predsjednika i trenera ŽKK „DHPG“ Željka Golubića, trenericu ŽKK „DHPG“ Martinu Kraljić te varaždinskog košarkaškog trenera Dražena Cesara kao stručnog suradnika, dok su KK „RAB“ predstavljali predsjednik kluba Žarko Matušan i trener Zlatko Blagdan.

Rab danas oglas

 

Iako je pandemija koronavirusa organizatorima pomrsila planove, klub je preko Hrvatskog košarkaškog saveza već pokrenuo inicijativu da se iduće godine kamp digne na državnu razinu jer, kako naglašava trenerica Martina Kraljić, selektori posjećuju ovakve kampove i promatraju perspektivnu djecu. Pristigli su na Rab tako košarkaši i košarkašice od 2005. do 2013. godišta, a veseli i podatak da je interes mladih rapskih košarkaša bio i veći od očekivanog te su činili oko 80% svih sudionika, što do sada nije bio slučaj.

 

Silno zadovoljstvo postignutim

Cilj kampa je, kako tvrdi dugogodišnji košarkaški trener, ujedno nekadašnji trener Hrvatske juniorske reprezentacije Dražen Cesar, naučiti djecu kako sport, škola, fakultet i posao mogu ići, i idu zajedno. Da se od malih nogu nauče odgovornosti i disciplini, natjecateljskom duhu, ali i da sport bude sastavni dio njihovog života vodeći se uzrečicom „u zdravom tijelu zdrav duh“. Ono što ih kao organizatore posebno veseli je kada pored umora na licu djece mogu vidjeti zadovoljstvo i nestrpljenje do idućeg treninga. Tijekom tjedan dana treniralo se dva puta dnevno, a pristigla djeca bila su smještena u Dječjem odmaralištu Varaždin na Padovi II.

 

Iduće godine i trenerski seminari?

Predstavnici domaćeg košarkaškog kluba iskazali su zadovoljstvo suradnjom kao i namjeru da se dogodine kamp planirano podigne na višu razinu, te su ujedno zahvalili Gradu na ustupanju prostora i podršci, bez čega sve ovo ne bi bilo moguće.

 

Gradonačelnik Grgurić sa zadovoljstvom je pozdravio organizaciju ovakvog sportskog događanja koji kod djece budi veliki interes te potiče na daljnju angažiranost ka unapređivanju kvalitete sportske ponude na otoku koji je s razlogom proglašen prvim europskim otokom sporta i čija ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu nadmašuju kako hrvatske, tako i europske prosjeke. Predložena je i mogućnost organiziranja trenerskih seminara u sklopu kampa u budućem planiranju, kada će nam epidemiološke mjere koje su na snazi zbog epidemije koronavirusa to dopustiti.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime