Home Vijesti OŠ Ivana Rabljanina i SŠ Markantuna de Dominisa na Rabu objavile organizaciju rada u ovoj izazovnoj godini

OŠ Ivana Rabljanina i SŠ Markantuna de Dominisa na Rabu objavile organizaciju rada u ovoj izazovnoj godini

0
OŠ Ivana Rabljanina i SŠ Markantuna de Dominisa na Rabu objavile organizaciju rada u ovoj izazovnoj godini

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Nastava u matičnoj i 6 područnih školskih zgrada na otoku odvijat će se u svim razrednim odjelima po modelu A, i to za učenike A smjene ujutro, a za B smjenu poslijepodne. Iz OŠ Ivana Rabljanina Rab mole sve učenike da zbog preuzimanja udžbenika prvog dana nastave donesu školske torbe i pribor za pisanje, a učenici od 5. do 8. razreda sa sobom bi trebali donijeti i zaštitne maske.

Rab danas oglas

Učenici 1. razreda u svim područnim školama, te učenici 1.a razreda koji nastavu pohađaju u matičnoj školi, prvoga će dana doći u pratnji samo jednog roditelja u 9.00 sati u školska dvorišta, dok će učenici 1.b razreda to učiniti u 15.00 sati.

 

U pripremi ove izazovne školske godine, kazala nam je ravnateljica OŠ Ivana Rabljanina Rab Anamari Šarin, uvažavale su se Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Preporuke za rad koje je u uvjetima pandemije koronavirusom donijelo Ministarstva znanosti i obrazovanja.

„Zahvaljujući financijskoj pomoći našeg osnivača, Primorsko-goranske županije, Škola je nabavila sva potrebna dezinfekcijska sredstva i pomagala, zaštitne maske za sve zaposlenike i učenike predmetne nastave, a osigurani su i preduvjeti za prijevoz učenika putnika. U suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo obavit će se uvid i utvrditi uvjeti rada u svim školskim zgradama, a Škola će započeti novu školsku godinu postupajući prema Protokolu o organizaciji rada u OŠ Ivana Rabljanina Rab u šk. god. 2020./21. u uvjetima povezanim s COVID-19“, poručila je ravnateljica Šarin.

 

Srednja škola

Istoga dana na otoku Rabu kreće i dvosmjenska nastava u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa. U prvoj smjeni bit će učenici 1.b, 2.b, 3.b, 4.b i 3.a, dok će u drugoj smjeni biti učenici 1.g, 2.g, 3.g, 4.g i 1.a.

Za učenike prvih razreda srednje škole predviđena su prva dva sata razrednika, a za starije razrede jedan sat razrednika, dok će se daljnji tijek nastave odvijati prema rasporedu koji će učenicima biti podijeljen prvoga dana nastave.

 

Iz Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab također mole učenike da prvoga dana nastave sa sobom donesu pribor za pisanje i jednu bilježnicu, te masku za lice i užinu zbog epidemiološke situacije vezane uz COVID-19.

 

Detaljne epidemiološke upute o radu obiju rapskih škola, učenici i roditelji mogu pročitati web-stranicama svake od njih, kao i protokol ulaska i izlaska učenika, nastavnika i ostalog ovlaštenog osoblja.

 

Linkovi na školske stranice:

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime