Home Vijesti Grad Rab ušao u kategoriju 10 gradova s najvećim udjelom odvajanja sakupljenog otpada

Grad Rab ušao u kategoriju 10 gradova s najvećim udjelom odvajanja sakupljenog otpada

0
Grad Rab ušao u kategoriju 10 gradova s najvećim udjelom odvajanja sakupljenog otpada

Foto: RabDanas

 

Također, Grad Rab se pribrojio skupini vodećih gradova po odvojenom otpadu u odnosu na broj stanovnika sa 213 kg odvojenog otpada po stanovniku.

Rab danas oglas

 

Ovakvi brojčani pokazatelji, navode iz gradskog komunalnog društva Dundovo d.o.o., rezultat su neprekidnog rada po pitanju gospodarenja otpadom na području Grada Raba i cijelog otoka.

 

Dvije od 4 zacrtane faze sanacije Odlagališta komunalnog otpada Sorinj već su dovršene. Naime, u 2019. godini na području odlagališta otpada Sorinj, u funkciju je stavljena pretovarna stanica, dok je početkom 2020. godine s radom započelo i Reciklažno dvorište Sorinj koje će zasigurno osigurati nastavak uspješnih rezultata u gospodarenju otpadom. Na 50% dovršenosti su i radovi na sanaciji sa zatvaranjem odlagališta otpada pa bi Rab za 4 do 5 mjeseci trebao imati uređeno područje na odlagalištu. Također koncem lipnja ove godine Grad Rab se prijavio na otvoreni javni poziv Ministarstva zaštite okoliša i energetike za financiranje objekata za prihvat i pretovar odvojeno prikupljenih sastavnica otpada, odnosno za Sortirnicu komunalnog otpada Sorinj koja predstavlja četvrtu – završnu fazu sanacije odlagališta 

 

Stalna ulaganja u komunalnu infrastrukturu stvaraju preduvjete dobrih rezultata u gospodarenju otpadom kao i iskorak u očuvanju prirode i okoliša budući da se više ni jedna sastavnica otpada, izuzev one koju građani sami odvajaju za kompost, ne zadržava na otoku Rabu.

– „Isto tako, ovako dobri rezultati odvajanja otpada ne bi bili mogući bez građana koji su svoju dužnost prema okolišu i mjestu u kojem živimo odgovorno shvatili te im se na tome iskreno zahvaljujemo. Svaki gram proizvedenog otpada isključiva je odgovornost pojedinca koji ga je dužan zbrinuti na odgovarajući način, a svako postupanje suprotno od toga ima posljedice za cijelu zajednicu stoga je briga i svijest prema očuvanju okoliša i prirode jedini preduvjet zdrave budućnosti,“ poručuju iz Dundova d.o.o..

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime