logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Četvrtak, 01 Listopad 2020 18:12

Istanbul Film Festival |Sanjin Badurina Piloto u novom pohodu na međunarodne filmske nagrade

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)

Izuzetno nam je zadovoljstvo što među prvima možemo objaviti vijest da je naš međunarodno nagrađivani režiser, dokumentarist, neumorni i samozatajni promotor Raba, Sanjin Badurina Piloto postao vlasnikom 40 cm visokog pozlaćenog trofeja sa stilizacijom zvijezde – nagrade renomiranog Istanbul Film Festivala. Njegov film „Rab Island 'The Another Side' Full Experience“ (2020.), proglašen je najboljim putopisnim kratkim filmom (Best Travel Short Film) u rujanskoj selekciji festivala.

 

Ovim uspjehom Badurinin film se kvalificirao u borbu za prestižnu nagradu Golden Star na godišnjoj svečanoj projekciji IFA-e, koja će se održati u Istanbulu u Turskoj u ožujku 2021. godine.

 

Organizatori su Badurinu već pozvali da prisustvuje ovom glamuroznom događaju u „Gradu civilizacija“, a u slučaju nominacije njegov će film biti i na popisu filmova koji će tom prigodom biti prikazani. Koliko to znači za promociju Raba, pa i čitave Hrvatske u ovo nesigurno doba pandemije, procijenite sami.

 

 

Osim vrhunske promocije Raba, ova nagrada Istanbul Film Festivala veliki je poticaj i autoru, jer će se njegovo ime i naslov filma naći na IMDb-u, najpopularnijem i najmjerodavnijem svjetskom izvoru informacija o filmovima. Snažan je to iskorak u predstavljanju autora i njegovog filma u svijetu filmaša, a dobitne nagrade itekako mogu koristiti u građenju publiciteta i vjerodostojnosti režisera.

 

Osim na Istanbulskom festivalu film „Rab Island 'The Another Side' Full Experience“, našao se i u finalu 9. izdanja International Tour Film Festivala u Civitavecchiji pored Rima, gdje je Badurina, kao višestruki pobjednik tog festivala, već jako dobro poznat talijanskoj publici. Badurina će na ITTF-u u kategoriji turističkih filmova konkurirati za Grand Prix kao jedini predstavnik Hrvatske s još sedam finalista iz sedam različitih zemalja svijeta; SAD-a, Ukrajine, Italije, Kanade, Turske, Španjolske i Grčke. Svečana dodjela nagrada ITTF-a održat će se 11. listopada u hotelu "San Giorgio" u Civitavecchiji.

 

Portal Rab Danas će i dalje u medijskom smislu nastojati dati maksimalnu podršku Sanjinu u njegovoj filmskoj misiji promocije Raba u svijetu.

Pročitano 2269 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1