Home Vijesti Grad Rab dodijelio učeničke i studentske stipendije

Grad Rab dodijelio učeničke i studentske stipendije

0
Grad Rab dodijelio učeničke i studentske stipendije

Foto: Foto: Goran Novotny

Stipendistima je, u društvu gospođe Branke Staničić-Kuparić, prof. psih., prvi čestitao gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić, posebno se pritom zahvalivši roditeljima na njihovoj ulozi u formiranju ovako uspješnih mladih ljudi.
Istaknuo je kako je riječ o rapskoj mladosti čija bi izvrsnost uskoro trebala biti garancija i okosnica daljnjeg razvoja otoka, te kako se nada da će se netko od njih u skoroj budućnosti naći i na njegovom mjestu, odnosno, na gradonačelničkoj funkciji. Također je kazao kako je ulaganje u ovako vrijedne učenike i studente temeljem postojećih Odluka o stipendiranju, dužnost koju Grad Rab čini s velikom radošću. Ove itekako zaslužene stipendije svojevrsna su nagrada za njihovu izvrsnost i uspjehe u dosadašnjem radu, ali, nadamo se, i dodatna motivacija za napredovanje kroz daljnje etape školovanja.

Visina mjesečnog iznosa stipendije, koja se isplaćuje u 10 rata iznosi:

  • 500,00 kuna za učenike polaznike srednje škole na području Grada Raba
  • 800,00 kn za učenike polaznike srednjih škola van Grada Raba, za zanimanja za koja ne postoji proces obrazovanja u srednjoj školi u Rabu.
  • 1.000,00 kuna za studente.
Rab danas oglas

Stipendije će biti isplaćivane na period od jedne školske, odnosno akademske godine.

Na objavljeni natječaj za učeničke stipendije prijavilo se 29 kandidata, a za studentske 36 kandidata. Temeljem Odluke o kriterijima za bodovanje, utvrđena je rang lista učenika i studenata dobitnika stipendije, 15 učeničkih i 15 studentskih.

Stipendije su dobili:

Učenici: Filip Hranić, Veronika Mravić, Tonka Vidas, Karla Matušan, Deni Klen, Mirta mitrović, Lorena Pahljina, Martina Novotny, Rebeka Lukačević, Ivan Vulelija, Ana Marija Strenja, Dora Maškarin, Antonio Krstačić Galić, Marin Krstinić i Doroteja Gušćić

Studenti: Neven Travaš, Antonio Matušan, Dolores Šurlina, Neven Pičuljan, Antonia Peran, Antoni Krišković, Tomislav Šubić, Terezia Tia komarić, Dorian Brmbota, Ema Bišić, Helena Laković, Natalia Beg, Klara Budak, Ana kanišek i Sarah Kurelić

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime