Home Vijesti Župne obavijesti | Ulazak u liturgijsko vrijeme Došašća – priprave za proslavu blagdana Božića

Župne obavijesti | Ulazak u liturgijsko vrijeme Došašća – priprave za proslavu blagdana Božića

0
Župne obavijesti | Ulazak u liturgijsko vrijeme Došašća – priprave za proslavu blagdana Božića

Foto: RabDanas

 

Raspored sv. Misa nedjeljomSv. Andrija (kod benediktinki) u 8.00 sati, katedrala – župna sv. Misa u 10.00 sati; večernja sv. Misa u 18.00 sati

Rab danas oglas

Ponedjeljak 30. studenog – sv. Andrija ap., blagdan

Četvrtak 3. prosinca – sv. Franjo Ksaverski, prez.

Nedjelja 6. prosinca – DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA

 

1. Raspored sv. Misa kroz tjedan:

  • u crkvi sv. Andrije sv. Misa u 8.00 sati, – u župnoj crkvi sv. Misa u 17.00 h.
  • krunicu BDM molimo nedjeljom, utorkom i subotom 25 minuta prije sv. Mise.

 

2. U slučaju da na župnoj misi u 10.00 sati danas dođe više vjernika imati ćemo istovremeno dvije sv. mise. Jednu u crkvi sv. Justine i jednu u župnoj crkvi.

Večeras krunica BDM u 17.30 sati a sv. Misa u 18.00 sati u župnoj crkvi.

 

3. Od iduće nedjelje biti će još jedna nedjeljna sv. Misa u župnoj crkvi u 11.00 sati. U subotu u 17.00 h slavimo misu s ned. obrascem i ona vrijedi kao ned. sv. Misa.

 

4. Sutra na blagdan sv. Andrije ap., titulara crkve i samostana, nebeskog zaštitinika naših koludrica svečana sv. Misa biti će u crkvi sv. Andrije u 8.00 sati.

 

5. Budući da ove godine blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara i malene djece pada na 2. nedjelju došašća, (a i zbog covida-19) ne možemo liturgijski proslaviti kako je običaj ispred crkve sv. Nikole.

 

6. Ovaj tjedan dolazi prvi petak i subota. Noćno klanjanje za duhovna zvanja (i da nas Bog sačuva od raznih virusa) je od petka u 21.00 sat do subote u 8.00 sati.

 

7. Budući da je zbog korona virusa ograničen broj sudionika na nedjeljnim misnim slavljima potičem da više iskoristimo tijekom došašća svakodnevne sv. mise u 8.00 i 17.00 sati. Preko tjedna nema opasnosti da ćemo premašiti broj od 25.

 

8. Čitavo vrijeme došašća svakog dana pola sata prije sv. Mise je prilika za ispovijed.

 

9. Budući da se korona virus i dalje nesmetano širi naš o. Biskup je odlučio da se blagoslov obitelji (koji se inače odvija u vrijeme došašća i božićno vrijeme) u našoj Biskupiji odgađa za vrijeme nakon Uskrsa.

 

10. U subotu vjeronauk za krizmanike: 7. razred: u 10.25 sati, 8. raz. u 11.15 sati.

 

11. Današnjim danom započelo je došašće: vrijeme priprave za drugi Kristov dolazak (do 16. 12.) i na blagdan Božića (od 17. 12.).

 

12. Proslava 100. godišnjice rođenja za nebo sluge Božjega biskupa Antuna Mahnića biti će u nedjelju, 13. 12. u krčkoj katedrali u 11.00 sati. Sv. misu će prenositi Laudato tv i Hrvatski katolički radio.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime