logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 12 Prosinac 2020 08:26

Badurinin nemjerljiv doprinos promociji Raba - Od New Yorka preko Istanbula do pobjede na Near Nazareth Festivalu u Izraelu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U pandemijskim okolnostima koje nisu nimalo sklone turizmu, u doba pauziranih putovanja, prizemljenih aviona, teško propusnih granica i posvemašnje zdravstvene neizvjesnosti, svaki pa i najmani doprinos kvalitenoj promociji i vidljivosti Raba na svjetskom turističkom tržištu, koje će se kad tad morati otvoriti, od nemjerljive je važnosti za sve koji na ovom otoku od turizma žive.

 

Vijesti koje i ove godine stižu s renomiranih međunarodnih i domaćih festivala turističkih i putopisnih filmova ponovno u prvi plan stvaljaju ime nagrađivanog rapskog režisera Sanjina Badurine Pilota.

 

Naime, nakon što je njegov film „Rab Island 'The Another Side' Full Experience“ (2020.), proglašen najboljim putopisnim kratkim filmom (Best Travel Short Film) u rujanskoj selekciji Istanbul Film Festivala, čime su i režiser i film našli svoje mjesto na IMDb-u, najpopularnijem i najmjerodavnijem svjetskom izvoru filmskih informacija, krajem listopada dospio je i u polufinale festivala "New York Cinematography AWARDS-a". Na domaćem Zagreb Tour film festivalu odnosi drugo mjesto u kategoriji "THE BEST CROATIA FILM - TOURISM DESTINATION-REGION", uvršten je i u službeni promo video "Teres Travel film festivala" u Španjolskoj, a kao europska atrakcija najavljen je i na online Indo American International Festivalu svjetske konematografije.

 

Nije na odmet spomenuti ni to da će tijekom prosinca Badurinin film biti prikazan i u Južnoj Koreji u sklopu promocije festivala iz Civitavecchije, koja se uz financiranje Ministarstva kulture Republike Italije tamo održava povodom obilježavanja 100-godišnjice rođenja filmskog velikana Federica Fellinija.

 

Badurina je sa svojim novim filmom ponovno ušao i u finale međunarodnog festivala turističkog filma u Civitavecchiji čiji je višestruki laureat, a početkom prosinca stigla je i izvrsna vijest da je film "Rab Island "The Another side" full of Experience" osvojio još jednu nagradu na međunarodnim festivalima. Ovoga puta pobijedio je na Near Nazareth Festivalu (NNF) u Izraelu u kategoriji BEST VIDEO TRAVEL.

 

Da bi putopisni film u kratkom vremenu svojega trajanja ostavio značajniji dojam na gledatelje, potrebna je prije svega ljubav prema temi koja se obrađuje uz obilje produkcijskog znanja, snimateljskih i montažerskih vještina, a imajući u vidu golemu svjetsku konkurenciju u kojoj se Badurinin film našao i neusporedive budžete vrhunskih produkcija koje je u konačnici uspio nadmašiti, njegov nam uspjeh izgleda još veći. Naime kad je riječ o financijama, film „Rab Island 'The Another Side' Full Experience“ plod je isključivo autorovog odricanja, potaknutog prije svega ljubavlju prema otoku i njegovim ljudima, a tu je i golemi trud uložen u korespodenciju bez koje bi bilo nemoguće otvoriti vrata velikih međunarodnih festivala, stoga kapa dolje režiseru uz zahvalnost i iskrene čestitke!

 

Pročitano 1877 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1