Home Vijesti Na Rabu trenutno 15 oboljelih od bolesti COVID-19 | U samoizolaciji 35 osoba uključujući i jedan razred OŠ Ivana Rabljanina

Na Rabu trenutno 15 oboljelih od bolesti COVID-19 | U samoizolaciji 35 osoba uključujući i jedan razred OŠ Ivana Rabljanina

0
Na Rabu trenutno 15 oboljelih od bolesti COVID-19 | U samoizolaciji 35 osoba uključujući i jedan razred OŠ Ivana Rabljanina

Foto: RabDanas

 

Iz epidemiološke službe i lokalnih stožera civilne zaštite pozivaju na nastavak pridržavanja svih epidemioloških mjera i uputa, što je od ključnog značaja za smanjenje širenja zaraze koronavirusa. Svatko u sebi mora osvjestiti odgovornost za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Rab danas oglas

 

Vezano za djelomično popuštanje mjera (na snazi od 1.3.2021. godine) i mogućnost rada na terasama ugostiteljskih objekata, kontrolnim pregledom u nekim objektima utvrđeno je nepoštivanje propisanih mjera. Podsjećamo kako su vlasnici ugostiteljskih objekata obvezni kontrolirati provođenje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ u prostorima svojih objekata.

 

Iz Uputa za ugostiteljske objekta i obiteljska poljoprivredna gospodarstva kojima je dozvoljena priprema, dostava i usluživanje na otvorenim terasama i drugim otvorenim prostorima za usluživanje hrane, pića, napitaka i slastica, koje je HZJZ objavio 1.3.2021., izdvajamo slijedeće:

„Najvažnija mjera na terasama je osiguranje adekvatnog razmaka među gostima koji nisu iz istog kućanstva. Stolovi i stolci moraju biti razmješteni na način da kada ljudi sjede za stolom, bude minimalno 1,5 metra razmaka od svakog stolca za stolom kao i do bilo kojeg stolca koji pripada drugom stolu. Razmak između stolova treba biti minimalno 3 metra.

Ovisno o veličini terase, stolova i stolaca, izračunava se najveći broj korisnika koje mogu istovremeno biti na terasi, a obavijest o najvećem dopuštenom broju posjetitelja treba biti vidljivo istaknuta svima na uvid. Vlasnici objekata su odgovorni za kontrolirano punjenje terasa.

Ako terase imaju pregrade i zidove od pleksiglasa, plastike ili stakla, iste se trebaju ukloniti ili otvoriti tako da prostor terase bude otvoren. Otvorenom terasom smatra se i terasa koja ima krov i otvoreno više od polovice pripadajućih stijena.“ (Za detaljnije upute kliknite OVDJE)

 

U tijeku je nastavak cijepljenja građana, a liječnicima opće prakse je distribuirano 120 doza za prvu od ukupno dvije doze cjepiva. Cijepljenje se u pravilu provodi u prostorima rapske ispostave Doma zdravlja, kod obiteljskih liječnika i NZZJZ PGŽ.

 

U Rabu 3. ožujka 2021.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime