Home Vijesti Pojačan interes turista za pojašnjenjem protokola dolaska na Rab već u ožujku

Pojačan interes turista za pojašnjenjem protokola dolaska na Rab već u ožujku

0
Pojačan interes turista za pojašnjenjem protokola dolaska na Rab već u ožujku

Foto: Foto: Luka Perčinić

Iako su rezultati u ovom razdoblju sramežljivi, veseli činjenica da Ured TZG Raba dobiva upite od strane iznajmljivača koje turisti kontaktiraju da im pojasne protokol dolaska u Hrvatsku, na Rab, i to već u ovom razdoblju ožujka.

 

Rab danas oglas

– “Važno je također napomenuti”, kazala nam je Matušan, “kako je isto razdoblje prošle godine sadržavalo i rezultate dijela adventskog razdoblja kada su hoteli poslovali, što ove godine nije bio slučaj. Također je važno napomenuti kako je navedeno razdoblje obuhvaćeno striktnim zatvaranjima kako naših emitivnih tržišta, tako i Hrvatske, a sve uslijed jačih proboja virusa COVID-19. Iako su rezultati u ovom razdoblju sramežljivi, veseli činjenica da Ured TZG Raba dobiva upite od strane iznajmljivača koje turisti kontaktiraju da im pojasne protokol dolaska u Hrvatsku, na Rab, i to već u ovom razdoblju ožujka.”

 

U lanjskoj godini Rab je pokazao kako se zna nositi s izazovima pandemije, te su se turistički dionici odlično snašli u novim protokolima poslovanja. Kako bi se olakšalo poslovanje turističkih dionika te istaknuo njihov trud, a sve s ciljem da se turisti osjećaju sigurnima u destinaciji koju posjećuju, od ove je godine dostupna i Nacionalna oznaka sigurnosti Safe stay in Croatia, koju je osmislilo Ministarstvo turizma i sporta, a vezana je za svjetsku oznaku „Safe travels“.

 

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (World Travel Tourism Council – WTTC) je početkom 2020. godine kreiralo oznaku „Safe travels“ za sigurna putovanja na svjetskoj razini, kako bi putnici lakše identificirali destinacije i tvrtke koje su usvojile svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.

 

Oznaka Safe stay in Croatia hrvatska je inačica oznake „Safe travels“ Svjetskog vijeća za putovanja i turizam koja se dodjeljuje za sigurna putovanja na svjetskoj razini, a koju Hrvatska nosi od početka pandemije COVID – 19.

– “Bez obzira na trenutnu situaciju na emitivnim tržištima, Ured TZG Raba radi na pripremi oglašavanja za ista, koja će se provesti u djelo čim se za to stvore preduvjeti. Tako su u pripremi udružena oglašavanja s poslovnim subjektima na području Grada Raba, zatim udruženo oglašavanje s TZO Lopar i TZ Kvarner, ali i plan snimanja emisije o kvarnerskim otocima (Cres, Krk, Lošinj, Rab), koja će biti emitirana na njemačkim kanalima. Sve to upućuje na optimizam u ovu turističku sezonu, koja će zasigurno biti izazovna”, poručuje Ivana Mautšan.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime