Home Vijesti Na Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, na Rab stižu dva vrijedna vatrogasna vozila

Na Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, na Rab stižu dva vrijedna vatrogasna vozila

0
Na Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, na Rab stižu dva vrijedna vatrogasna vozila

Foto: RabDanas

 

DVD-u Lopar dodijeljeno je kombi vozilo Opel vivaro financirano sredstvima Ministarstva poljoprivrede u vrijednosti oko 200.000,00 kuna, dok u DVD Rab dolazi navalno vatrogasno vozilo Mercedes Atego iz programa “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH”, a čija vrijednost premašuje 2.000.000,00 kn. Riječ je o prvorazrednom navalnom vozilu financiranom sredstvima Europske unije i državnog proračuna RH koje je opremljeno najmodernijom opremom za spašavanje i gašenje požara, a čija je nadogradnja rađena u Poljskoj od firme WISS u suradnji s Mi star.

Rab danas oglas

 

Vozilo DVD-a Lopar preuzeli su zapovjednik DVD-a Lopar Stanislav Franelić i tajnik Mirko Škarić, dok je vozilo DVD-a Rab službeno preuzeo zapovjednik Područne vatrogasne zajednice otoka Raba Milivoj Ličina, uz vozače Sašu Matrdića i Željka Matušana.

 

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na svečanoj primopredaji 75 kombi te 15 interventnih vatrogasnih vozila u Zagrebu u prostorima Državne vatrogasne škole, prisutni su bili i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

 

 

Ranije tijeko jutra, tročlane delegacije DVD-a Rab i DVD-a Lopar položile su vijence i zapalile svijeće u spomen na sve stradale i preminule vatrogasce. Vatrogasci DVD-a Rab to su učinili kod spomen ploče na ulazu u rapsko gradsko groblje predvođeni zamjenikom zapovjednika DVD-a Rab Željkom Puljarom Matićem, dok su vatrogasci Lopara počast kolegama odali kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Loparu predvođeni predsjednikom DVD-a Lopar Joškom Matahlijom.

 

Kako doznajemo od zapovjednika Ličine vozilo DVD-a Rab bit će uvedeno u operativnu uporabu nakon što vatrogasci s njime na Rabu prođu dva tipa obuke. Prva obuka na rasporedu je već ove nedjelje.

– Zahvaljujem Vladi RH, Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu poljoprivrede, Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, Glavnom vatrogasnom zapovjedniku gosp. Slavku Tucakoviću i županijskom vatrogasnom zapovjedniku gosp. Mladenu Šćulcu bez kojih ovo ne bi bilo moguće realizirati. Također se u ime svih vatrogasaca otoka Raba zahvaljujem i Gradu Rabu i Općini Lopar na dosadašnjoj potpori, a sada nam još ostaje realizacija nabavke autocisterne, jer je takvo vozilo od izuzetne važnosti za sustav otočne sigurnosti. Uvjeren sam kako će naš gradonačelnik svojim angažmanom pomoći realizaciji te nabave na čemu mu se i ovom prilikom zahvaljujem”, poručio je na kraju Ličina.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime