Home Vijesti Rapska srednja škola među 40 u Hrvatskoj u kojima se uspješno provodi program za “Njemačku jezičnu diplomu”

Rapska srednja škola među 40 u Hrvatskoj u kojima se uspješno provodi program za “Njemačku jezičnu diplomu”

0
Rapska srednja škola među 40 u Hrvatskoj u kojima se uspješno provodi program za “Njemačku jezičnu diplomu”

Foto: Izvor: SŠ Markantuna de Dominisa Rab

 Nakon stjecanja njemačke jezične diplome učenici će ostvariti bolju komunikaciju s gostima iz zemalja njemačkog govornog područja u turističkom sektoru, imat će prednosti pri zapošljavanju i napredovanju u mnogim gospodarskim djelatnostima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Rab danas oglas

Njemačka jezična diploma služi uspješnim kandidatima kao međunarodno priznati dokaz o poznavanju njemačkog jezika na razini A2/B1 od čega učenici imaju višestruke benefite. Nakon stjecanja njemačke jezične diplome učenici će ostvariti bolju komunikaciju s gostima iz zemalja njemačkog govornog područja u turističkom sektoru, imat će prednosti pri zapošljavanju i napredovanju u mnogim gospodarskim djelatnostima u Hrvatskoj i inozemstvu. Kroz program DSD učenici upoznaju različite kulture i mentalitete, čime u konačnici bolje upoznaju i sebe, što je jedna od poanti učenja bilo kojeg jezika.

 

– Ovaj ispit, financiran od strane Savezne Republike Njemačke, na svjetskoj razini godišnje polaže preko 70 tisuća učenika u više od 70 zemalja, a mi s ponosom možemo istaknuti da pripadamo među 40 srednjih škola u Hrvatskoj u kojima se program iz godine u godinu uspješno provodi, kazao nam je ravnatelj škole prof. Damir Paparić.

 

Ovih dana na adresu Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab stigla je i ploča koja će ubuduće krasiti ulaz u školu, kao podsjetnik na predan i uspješan rad dosadašnjih generacija, te poticaj novim kandidatima da se s njemačkim jezikom upoznaju na višoj razini.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime