Home Vijesti Europskom inicijativom WiFi4EU Općina Lopar omogućila svojim stanovnicima i turistima visokokvalitetan pristup bežičnom internetu

Europskom inicijativom WiFi4EU Općina Lopar omogućila svojim stanovnicima i turistima visokokvalitetan pristup bežičnom internetu

0
Europskom inicijativom WiFi4EU Općina Lopar omogućila svojim stanovnicima i turistima visokokvalitetan pristup bežičnom internetu

Foto: RabDanas

 

Korisniku je određen rok od 18 mjeseci od datuma stupanja na snagu Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava da dovrši instalaciju bežičnog interneta. Uslijed pandemije virusa COVID-19, početni rok od 18 mjeseci produljen je u dva navrata za sve korisnike.

Rab danas oglas

 

Bespovratna sredstva za aktivnost isplaćuju se u obliku jednokratnog iznosa („kupon”) u najvišem iznosu od 15.000,00 EUR. Projekt je planiran kroz Proračun Općine Lopar i Plan nabave, a u 100%-tnom iznosu financira ga EU u iznosu od 15.000,00 EUR. Za provedbu aktivnosti korisnik je dužan odabrati poduzeće za instaliranje bežičnog interneta kao izvođača.

 

Nakon puno promišljanja na koji način uspješno realizirati projekt, proveden je postupak javne nabave – jednostavna nabava s javnim prikupljanjem ponuda te je Općina Lopar u suradnji sa Zagrebačkom tvrtkom „CALLIDUS GRUPA“ uspjela premostiti sve izazove i uspješno odraditi WIFI4EU projekt.

 

Europskom inicijativom WiFi4EU Općina Lopar omogućila je svojim stanovnicima i turistima visokokvalitetan pristup bežičnom internetu. Postavljena je provjerena, visokokvalitetna oprema – Cambium Networks s čijim su modernim širokopojasnim pristupnom internetu pokrivene najfrekventnije lokacije u Loparu.

 

Bazne stanice su postavljene na lokacijama:

  • DVD – pokriveno je dječje igralište, autobusne stanice sve do novog sportskog kompleksa
  • LOPAR RIVA – pokriveno je područje oko pristaništa trajekta i šetnice prema parku Kapić
  • PARK KAPIĆ – pokriven je park, lučka kapetanija i plaža uz park
  • RTIĆ – pokriven je centar, okretište vlakića i šetnica prema rajskoj plaži
  • RAJSKA PLAŽA – pokriven je većinski prostor rajske plaže – dio plaže ispod i oko sportskog igrališta, te istočni dio Rajske plaže, mul i šetnica uz plažu
  • LIVAČINA – pokriven je parkić i plaža na lokaciji Livačina

 

Ovim projektom Općina je započela kvalitetnu izgradnju infrastrukture za tehnološke projekte koji dolaze kroz buduća EU sredstva u vidu dodatnih pozicija za WIFI pristupne točke te pametnih rješenja za općine i gradove (upravljanje javnom rasvjetom, otpadom …).

 

Napominjemo da je pristup internetu kompletno besplatan. Potrebno je biti u zoni oko baznih stanica u radijusu od oko stotinjak metara te klikom na mrežu WIFI4EU prihvatiti uvjete korištenja.

 

Na Vama je da surfate.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime