logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Ponedjeljak, 10 Siječanj 2022 19:53

SŠ Markantuna de Dominisa Rab | U novu godinu s dva nova odobrena projekta

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Nakon što je Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab dobila čak 5 nacionalnih oznaka kvalitete za projekte realizirane protekle školske godine i nakon što su prije nepuna tri mjeseca na njezinu adresu stigle europske oznake kvalitete vezane uz sudjelovanje u eTwinning projektima, početak 2022. godine u rapsku je srednju školu donio nove izvrsne vijesti o još dva odobrena projekta.

 

Prvi projekt pod nazivom Samo učenici bistriji od mora čine mora bistrijim osmislio je pedagog Zoran Antunović, a od ukupnog iznosa 1.156.600,00 kn predviđenoga za financiranje preventivnih projekata, rapska srednja škola, koja se našla na popisu 110 osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova odabranih za financiranje preventivnih projekata u školskoj godini 2021./2022., dobila je 11.000,00 kn. Preventivni projekti koji su se mogli prijaviti na poziv MZO-a s ciljem razvoja kritičkog mišljenja i životnih vještina trebali bi omogućiti učenicima uspješno nošenje s izazovima rasta, razvoja i odrastanja te ih pripremiti za buduće situacije u kojima će donositi zdrave i prosocijalne odluke i izbore te ih pripremiti za stvaranje i održavanje pozitivnih odnosa s drugima.

 

 

Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab odabrana je kao jedna od 126 osnovnih i srednjih škola korisnica projekta Škole budućnosti kojeg su lani pokrenule tvrtke STEMI i Infobip. Primarni cilj projekta je povezivanje hrvatskih škola s tehnološkom industrijom i to na način da se svake godine, do 2025., u školski sustav uvode najrelevantnija znanja iz industrije 4.0., s ciljem pretvaranja učionica u inovacijske laboratorije.

 

Voditeljica ovog projekta u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab je profesorica informatike Aleksandra Brmbota. Program obuhvaća uvod u umjetnu inteligenciju, design thinking, uvod u programski jezik Python, vježbe iz strojnog učenja, te na kraju izradu projekta – AI chatbota, a najbolji radovi bit će nagrađeni.

 

Edukacija će se održavati tijekom drugog polugodišta, a završna godišnja konferencija na kojoj će učenici prezentirati svoje radove planirana je krajem nastavne godine.

Pročitano 1026 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1