Home Vijesti Bura stavila otok Rab u dvodnevnu izolaciju

Bura stavila otok Rab u dvodnevnu izolaciju

0
Bura stavila otok Rab u dvodnevnu izolaciju

Foto: Foto: Ivica Jureša

 

Doba je godine kada otočani posebno osvješćuju rizike s kojima žive, ali i vrijednost posjedovanja kvalitetnih interventnih službi kao i razinu medicinske i svake druge samodostatnosti. Kako doznajemo od Zvonimira Zajeca, dr. med., voditelja ispostave Rab ZZHM, tijekom protekla dva dana trebala su biti realizirana dva hitna transporta pacijenata prema bolničkim centrima na kopnu, koji su odgođeni do normalizacije pomorskog, cestovnog i zračnog (helikopterskog) prometa.

Rab danas oglas

Tu priča o poteškoćama s kojima se Hitna medicinska služba na otoku susreće na žalost tek počinje, jer štošta bi se u sustavu izdavanja zabrana prometovanja trebalo mijenjati i uskladiti kako se primjerice više ne bi događalo da, čak i kada trajekti plove, vozila hitne medicinske službe sa Raba ne smiju prometovati Jadranskom magistralom, a da je istovremeno za tu kategoriju vozila promet Krčkim mostom dopušten. Ponekad je, u trenucima prometne odsječenosti od kopna, od presudne važnosti za spašavanje života otočana i usklađenost Hitne medicinske službe s Lučkom kapetanijom i Pomorskom policijom, no samo ljudi koji na otoku žive znaju koliko se teško nositi s onim smrtnim ishodima kojih u okolnostima normaliziranog prometa ne bi bilo.

 

Vatrogasci DVD-a Rab i DVD-a Lopar tijekom posljednja dva dana nisu imali potrebe posebno intervenirati, no timovi su u pripravnosti i spremni su ako zatreba, u suradnji s HEP-om, krenuti s ispiranjem posolice s transformatora, rastavljača i dalekovoda.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime