Home Vijesti Tamo gdje palme cvatu, tamo ja želim poć…

Tamo gdje palme cvatu, tamo ja želim poć…

0
Tamo gdje palme cvatu, tamo ja želim poć…

Foto: RabDanas

Napisala: Nathalie Lukačević

 

Rab danas oglas

Djeca takva kakva jesu; znatiželjna i razigrana upijala su njihove riječi, postavljali pitanja, plesala i čak zaigrala nogomet. Tko je pobjednik, ne bih znala reći jer sam bila opijena ljepotom igre fratara i djece i za mene svi su bili pobjednici.

Misije, a s njima i boravak fratara među nama, bliže se kraju, silno smo zahvalni njima i Gospodinu na divnom milosnom daru. Nosit ćemo ih u srcu, molit za njih i poučeni njihovim primjerom i riječima nosit ćemo Krista kroz život, želimo i trudit ćemo se biti i mi mali misionari. Naše geslo bit će i riječi kraja pjesme: Ja želim svijetu reći: Kraljuje Gospod Bog!

Uspjeli smo svratiti i do PŠ Barbat u vrijeme posjeta franjevaca

Uz fotografije snimljene u PŠ Kampor prilažemo i fotografije snimljene u PŠ Barbat gdje su franjevci Goran i Antonio također uspostavili živu komunikaciju s učenicima, odgovarajući na brojna pitanja, o sv. Franji, o smeđem habitu kojeg nose s kukuljicom i bijelim pojasom na kojem su tri čvora, o molitvi i Bogu, o siromaštvu i ljubavi. Dječje su ručice stalno bile u zraku, sva se pitanja nisu stigla postaviti, a veseli su razgovori prekidani zajedničkim pjevanjem. Bilo je doista lijepo u društvu franjevaca misionara.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime