Home Vijesti 14-godišnja Marija Luisa Andreškić u promotivnom filmu Ugostiteljske škole u Opatiji

14-godišnja Marija Luisa Andreškić u promotivnom filmu Ugostiteljske škole u Opatiji

0
14-godišnja Marija Luisa Andreškić u promotivnom filmu Ugostiteljske škole u Opatiji

Foto: Foto: iz video priloga Ugostiteljske škole Opatija

 

Marija Luisa od svoje 12 godine radi deserte i već dvije godine gosti obiteljskog restorana “Belveder” uživaju u njezinim slasticama i kolačima. Danas, u sklopu školovanja u Opatiji, praksu odrađuje u Hotelu Milenij. Ona je presretna što radi ono što voli i poručuje svim svojim vršnjacima da uvijek hrabro slijede svoj san i uživaju u tome što rade.

Rab danas oglas

Sve to nimalo ne olakšava neminovnu napetost među osmašima, no neke se srednje škole u ovom predupisnom razdoblju itekako trude motivirati učenike da se dođu upisati baš kod njih. U takvom jednom promotivnom filmu u produkciji Ugostiteljske škole Opatija, predstavljajući slastičarski smjer, pojavljuje se i naša Rabljanka 14-godišnja Marija Luisa Andreškić koja je lani upisala ovu renomiranu ugostiteljsku školu. Video je objavljen i na facebok stranicama „Najbolje iz Hrvatske“ i donosi sažeti presjek svega onoga što ova škola može ponuditi učeniku na putu prema profesionalnoj karijeri.

 

Riječ je naime o školi koja je trenutno u velikom europskom projektu, postala je regionalni centar kompetentnosti, povukavši tako iz europskih fondova 90 milijuna kuna od čega će 30 milijuna kuna biti namijenjeno ulaganju u infrastrukturu, što znači da će biti kompletno obnovljene dvije školske zgrade, bit će nabavljena najsuvremenija oprema za kuharske kabinete, kabinete posluživanja i informatičke kabinete, dok će preostalih 59 milijuna kuna biti utrošeno na edukacije i natjecanja učenika i nastavnika. U sklopu projekta škola je uspjela omogućiti i to da od iduće školske godine učenici koji upišu prvu godinu, dobiju besplatne uniforme i plaćene sanitarne iskaznice, kazala je ravnateljica ove škole Sibila Roth

 

A što je rekla naša Marija Luisa Andreškić, koja je zavrijedila biti dio promotivne priče, možete sami poslušati i pogledati u slastičarskom dijelu video-predstavljanja škole koji započinje negdje oko 7 minute emitiranja. Naime, Maria Luisa je još kao mala djevojčica s 3 godine znala što želi u svom životu i odlučno je išla za svojim snom. U svakom gradu u koji je putovala s roditeljima i bratom, ona je posjećivala poznate slastičarne i uživala gledajući razne kolače i slastice. Njezina slatka ljubav su deserti i slastice koje očaravaju svojim izgledom i, naravno, profinjenom notom nekog određenog okusa na nepcu. Uvijek je voljela pomagati u kuhinji i ponosna je što je, na neki način, naslijedila svoju baku kuharicu, koja također ima istančani okus. 

 

Kako doznajemo od Marije Luise, za obitelj i prijatelje od malih nogu radi torte i kolače, a u školu je redovito odnosila svoje poznate „muffine”. Svoju kreativnost voli iskoristiti i pokazati i u obiteljskom restoranu “Belveder”, u Donjoj Supetarskoj Dragi na Rabu, koji je prije dvije godine proslavio 40-u godišnjicu otvorenja. Od svoje 12 godine radi deserte i već dvije godine gosti restorana uživaju u njezinim slasticama i kolačima. Danas, u sklopu školovanja u Opatiji, praksu odrađuje u Hotelu Milenij. Ona je presretna što radi ono što voli i poručuje svim svojim vršnjacima da uvijek hrabro slijede svoj san i da uživaju u tome što rade.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime